imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Sűrű május elé néz Tim Cook, irány Amszterdam és Peking


Tim Cook az Apple elnök-vezérigazgatójaként elég elfoglalt ember. Ha például sikerült rongyos 100 000 dollárért „venni” egy ebédet vele, akkor is ott a kikötés, hogy azt – valamikor – egy éven belül lehet megtartani. Handras szerint amúgy is egy kicsit túl sok már a reprezentáció, szalagátvágás, díjátvétel és mosolygás, egyszerűen csak újra a legjobb termékeket kéne megcsinálni a piacon. Most két útra derült fény, amiből az egyik az innovációhoz, a másik pedig a kőkemény üzlethez kapcsolódik.

Az első időpont a biztos: május 24-én az Apple CEO-ja fogja megnyitni az Európai Startup Fesztivált Amszterdamban. A főbb előadók lesznek még mellette Eric Schmidt (Alphabet/Google), Travis Kalanick (Uber) és Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke. De ott találjuk az Airbnb vagy a Booking.com vezetőit is, utóbbi egyébként holland cég, de az Uber európai főhadiszállása is Amszterdamban van, és az elmúlt hetek taxis tüntetései után a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ki is küldött a holland fővárosba egy 300 000 forintos büntető csekket a cégnek. Őszinte izgalommal várjuk, hogy vajon befizették-e. Tim Cook a program szerint fél órát fog beszélni. Reméljük, hogy sok tehetséget fog az Apple-höz csábítani, hisz egyre többen morognak azon, hogy a cég már nem olyan innovatív, mint régen. Amszterdam egyébként nemcsak európai, hanem világszinten is az okos város (smart city) mintaképe, ennek megfelelően rengeteg technológiai és startup cég helyezi oda a székhelyét.

A fesztivál egyértelmű célja a networking, azaz a kapcsolatépítés, hogy összehozzák a vállalkozókat és befektetőket. Magánszemélyként kicsit kevesebb, mint 1000 euróért részt tudtok venni a konferencián, de ha startup cégként szeretnétek ott lenni, akkor kérhettek kedvezményt. Az esemény azért is lehet érdekes, mert három hétre rá az Apple megtartja saját fejlesztői konferenciáját, a WWDC-t, ahol bemutatkozhat az iOS X, a macOS, az új Apple Music, és még ki tudja micsoda.

Kellemetlenebb utazásról szerzett – meg nem erősített – hírt a Reuters, miszerint valamikor május végén Tim Cook Kínába is ellátogat, hogy leüljün tárgyalni a legfelsőbb pártvezetéssel. Nemcsak a lassuló okostelefon eladások miatt aggódhat az Apple Kínában, de mint ha a kínai kormány is elkezdte volna keményebben fogni a gyeplőt. Kérdés, mennyit hajlandó elvi álláspontjából engedni Cook, mert amíg nem pörög fel az indiai piac (ami már elkezdődött egyébként), addig továbbra is Kína az Apple növekedésének egyik legfontosabb letéteményese.

Források: 9to5Mac, iMore, Reuters

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!