imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Swing Copters: a Flappy Bird fejlesztőjének új játéka


A Swing Copters elődjének tekinthető Flappy Bird történetét szerintem a legtöbben ismeritek. Dong Nguyen első játéka arról volt híres, hogy iszonyatosan szemét volt és nehéz, mégis hihetetlenül addiktív. Pár nap alatt hihetetlenül népszerű lett, Dong naponta több ezer dollárt keresett a játékban megjelenő reklámokból.

Aztán saját bevallása szerint nem bírta a rá nehezedő nyomást és figyelmez, ezért törölte a Flappy Birdöt az App Store-ból. Persze a pokol már elszabadult, egyre-másra jelentek meg a klónok, amiket aztán kitiltott az App Store-ból az Apple, az eBay-en pedig a valós áruk többszöröséért tűntek fel olyan eladó iPhone-ok, amikre még a törlés előtt lett telepítve a játék. Azóta persze kicsit csillapodtak a kedélyek. Ezt az állóvizet hivatott egy kicsit megbolygatni a Swing Copters.

Most nem egy madarat irányítunk, hanem egy propelleres-sapkás, számomra behatárolhatatlan fajtájú lényt. Nem jobbra megyünk, hanem felfelé, és nem le-föl mozgatjuk a karaktert, hanem jobbra balra. Ezeket a különbségeket leszámítva nagyjából ugyanaz a játékmenet. Illetve nem, nem teljesen: ha lehet ilyet mondani, a Swing Copters még sokkal szemetebb mint a Flappy Bird, nekem eddig 3 pontot sikerült kínkeservesen összekaparni, de már arra sem volt egyszerű rájönnöm, hogy hogyan kell irányítani a karakterünket.

Swing Copters

A grafika a Flappy Birdben már megismert stílust viszi tovább, a gombok is gyakorlatilag ugyanazok, a hang engem nagyon idegesített. A játék ingyenes, a korábbról megismert bannerzónát láthatjuk a kijelző tetején, de ezt egy 89 centes in-app purchase-zel el is távolíthatjuk. Elvileg a különböző medálok megszerzése után másfajta karaktereket is kapunk, de ennek az állításnak a valóságtartamáról valószínűleg soha nem fogok tudni meggyőződni. Ha bejött a Flappy Bird, érdemes egy esélyt adni neki, de nem vállalok felelősséget a földhöz vert és ripityára tört iPhone-ok miatt. Előre szólok.

Ha pedig még mindig Flappy Bird-lázban égsz, szerintem mindenképp meg kell nézned Terry Cavanagh, a Super Hexagon alkotójának tisztelgését Dong munkássága előtt, mely egy Flappy Bird-klón Flash-játék Maverick Bird néven. Szerintem jobb, mint az eredeti.

Swing Copters letöltése az App Store-ból (ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!