imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szabadulj meg a feleslegesen duplikált tartalmaktól Macen!


Nem számít mekkora SSD-vel vásároltad a géped, egy biztos: tárhelyből valahogy sosem elég. Mutatunk egy tippet, ami kicsit mégis segít.

Használd Maced akár hobbi, akár professzionális szinten, a duplikált fájlok hada előbb vagy utóbb téged is utolér. Mindegy, hogy szánt szándékkal készíted a másolatokat, vagy csak véletlenül csúszik be egy-egy duplikálás, tárhelyed kapacitása igen gyorsan megsínyli, ha redundáns információkat őrizgetsz.

Bár a macOS tárhely optimalizálása páratlan, azért alkalmanként szükség lehet rá, hogy te magad nekiess és csinál egy nagyobb takarítást. Arról már korábban beszámoltunk, hogyan szabadulhatsz meg a különböző felesleges felgyűlt rendszerinformációtól, azonban ez a duplán helyet foglaló fájlok problémáját nem szünteti meg.

Ebben az esetben vagy puszta kézzel próbálsz meg rendet vágni a fájlok dzsungelében, vagy választhatsz egy sokkal könnyebb, automatikus megoldást. A Duplicate File Finder Remover ingyenes és fizetős formában is hathatós segítségedre lehet.

A Mac App Store-ból letölthető alkalmazás működése szerencsére ingyenes verzióban sem fúj ki a duplikált tartalmak felkutatásában és törlésében. Számos beállítás közül választhatsz, úgy, mint minimum fájlméret, előnézet, egyforma mappák listázása és törölt tartalmak logolása.

Ha ez nem lenne elég, akkor a Pro verzióért 3 490 Ft-ot leszurkolva, a program már benéz a rejtett mappákba is, eltávolítja a duplázott mappákat is vagy össze is tudja vonni azok tartalmát. Illetve egy elég fontos, visszaállítási funkcióval is rendelkezik, ami igencsak jól jöhet, ha első felindulásból olyan fájlokat is törölnél véletlenül, amit nem kellett volna.

Az alkalmazás használatához:

  • Látogasd meg az alábbi linket vagy nyisd meg az App Store-t Maceden és keresd a „Duplicate File Finder Remover” appot
  • Telepítés után a Megnyitásra kattintva már indul is az app.
  • A kezdő képernyőn helyből választhatsz, hogy a zöld + gomb megnyomásával egy bármilyen mappa tartalmát vizsgáld vagy a „Scan Home Folder” opciót választva az egész géped tartalmán lefusson a keresés.
  • Ez után jön egy megerősítő kör, így valóban megengeded a programnak, hogy áttúrja a géped tartalmát.
  • Miközben egy felugró ablakon az alkalmazás vázolja a további lehetőségeid és segítséget nyújt az eligazodásban, a háttérben villám gyorsan lefut a diagnosztika.
  • Néhány tutorial lépést követően pedig már listázhatod is számítógéped duplikált tartalmait, melyekből elcsemegézhetsz és pár kattintással meg is szabadulhatsz.

Ha pedig bármilyen nehézségbe ütköznél az alkalmazás használata során a Help menü > Help Desk pontjában minden gyakorlati kérdésedre választ kaphatsz.

Érdekesnek találtad tippünket, esetleg másoknak is hasznos lehetne? Kövess minket az iMagazin új Facebook oldalán, ahonnan könnyebben meg tudod osztani ismerőseiddel is legjobb tartalmaink.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!