imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Szabálytalanritmus-értesítések konfigurálása Apple Watch-on


Bár az EKG funkciót nyújtotta lehetőségeket csak 4. generációs okosórák tulajdonosai élvezhetik. Szerencsére a szabálytalanritmus-értesítések már azok számára is elérhetővé váltak a múlt héten, akik 1. generációs vagy annál újabb Apple Watch-csal rendelkeznek.

Az Apple az alábbiakban ismertette a funkciót

Az 1. generációs vagy annál újabb Apple Watch-ok optikai pulzus szenzorát használva a szabálytalanritmus-értesítés funkció időnként ellenőrzi a felhasználó pulzusát a háttérben, szabálytalan szívritmus jeleit keresve, mely akár pitvarfibrilláció előjele is lehet. És értesíti a felhasználót arról, ha 65 percen belül, legalább öt esetben szabálytalan szívritmust érzékelt.

Ahhoz, hogy a leghamarabb értesülhess ezekről a problémákról, élesítsd a szabálytalanritmus-értesítéseket órádon és telefonodon.

Ehhez nem kell mást tenned, mint

 • nyisd meg a Watch alkalmazást a telefonodon
 • a Saját óra fülön válaszd a Szív alkalmazást és
 • a Pulzusszám-értesítések menüpontnál engedélyezd a Szabálytalan ritmus értesítéseket

Ha ezzel megvagy, készülékeid innentől kezdve már logolják a megfelelő információkat, melyeket az alábbiakban tudsz visszanézni és nyomon követni.

 • Az Egészség alkalmazásban válaszd az Egészség adatok fület
 • azon belül pedig a Szív menüpontot
 • itt pedig keresd a szabálytalanritmus-értesítéseket.

Az összes adat megjelenítése opcióval már listázhatod is méréseket, míg a Kedvencekhez hozzáadva instant értesülhetsz arról, milyen méréseket végzett az órád.

A beállítások során számtalan információt kaphatsz arról mit és hogyan is mér az órád, ezekhez látogasd meg A szabálytalan szívritmussal kapcsolatos értesítésekről, A működés részletei vagy a Négy dolog, amelyet tudnia kell menüpontokat.

Emelett az Apple számtalanszor kiemeli, hogy:

 • Az Apple Watch nem tud észlelni szívrohamot. Azonnal hívd a mentőket, ha mellkasi fájdalmat, nyomást vagy feszülést érzel, illetve úgy gondolod, hogy szívrohamod van.
 • Az Apple Watch nem ellenőrzi folyamatosan, hogy tapasztalható-e pitvarfibrilláció, vagyis az Apple Watch nem tud észlelni minden egyes pitvarfibrillációs epizódot, és így előfordulhat, hogy nem kapnak értesítést a pitvarfibrillációval rendelkező emberek.
 • Ha nem érzed jól magad, akkor is konzultálj orvosoddal, ha nem kaptál értesítést. Súlyos rendellenességet jelezhetnek az olyan tünetek, mint a gyors, kalapáló és szabálytalan szívverés, a szédülés és az ájulás.
 • Ne módosíts az orvosságaid anélkül, hogy konzultálnál orvosoddal.
 • Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az értesítés szabálytalan szívritmust, de nem pitvarfibrillációt jelez.

Bár tudjuk, hogy az Apple Watch nem orvosi eszköz, azért elkezdtük gyűjteni az adatokat. Te beállítottad már?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!