imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Számítógép nélkül is visszaállítható lesz az iOS?


A 9to5Mac tesztelői az iOS 13.4 béta kódjában szúrtak ki egy részletet, amely a hasznos funkció érkezésére utalhat.

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, amikor telefonunk bemondja az unalmast. Aki megteheti, az ilyenkor rohan a kábellel, és megpróbálja iTuneson keresztül visszaállítani a rendszert. Ha ez működik, örülünk, ha viszont nem, akkor a legtöbbünknek bizony nem marad más megoldás, mint a szerviz.

Az Apple Watch-nál még kínosabb a helyzet, hiszen az okosórán nincs kábeles csatlakoztatási lehetőség, s a vezeték nélküli megoldások terjedésével elképzelhető, hogy pár év múlva már az iPhone-on sem lesz. Az iOS 13.4 bétájának kódja arra utal, hogy az Apple-nél akár már erre is készülhetnek, mivel a sorok között felbukkant az „OS Recovery” kifejezés.

A 9to5Mac szerint ugyanis ez az interneten keresztüli visszaállítást jelentheti, ahogy az néhány éve már a Macen is elérhető. Ha ez igaz, akkor a funkció bevezetésével lehetővé válna, hogy probléma esetén kábel és külső eszköz nélkül billentsük  helyre telefonunk (vagy iPadünk) működését. A dolog viszont egyelőre csak egy kódsor formájában létezik, a rendszeren keresztül nem lehet hozzáférni, s egyáltalán nem biztos, hogy végül meg is valósul.

A kódban talált információmorzsák alapján a 9to5Mac egyébként azt sem zárja ki, hogy a funkció nem a kábeles megoldást helyettesítené, hanem inkább bővítené azt azzal, hogy másik iPhone-al és iPaddel összekötve is visszaállíthatóvá tenné az eszközünket. Akárhogy is legyen, mi mindenképp örülnénk, ha kerekedne valami a dologból. Ha érdekelnek az iOS 13.4 bétájának további újdonságai, ebben a cikkben olvashatsz róluk.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!