imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Számos országban gyorsabb a mobilnet mint a WiFi


Manapság már nem állja meg a helyét az az alapvetés, hogy a gyorsabb net WiFi-ből folyik – derül ki egy friss kutatásból. Magyarország speciális helyet foglal el a világtérképen ebből a szempontból.

Az Open Signal friss jelentésében 80 országból – köztük hazánkból – közölt statisztikákat mobilnet és WiFi ügyileg. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy átlagosan nézve, melyik a gyorsabb.

Korábban, a 4G hálózatok elterjedése előtt ugyebár ez nem is lett volna kérdés, hiszen mind a 2G, mind a 3G hálózatok jóval alulmaradtak sebesség tekintetében WiFi-s társaiknál, arról már nem is beszélve, hogy még ha gyorsabbak is lettek volna, aligha használta volna őket bárki huzamosabb ideig, annyira drágák voltak, a korlátlan csomagoknak ekkor még közelében se voltunk.

De jött a 4G és vele együtt az egyre gyorsabb és olcsóbb mobilnet. Ez mára odavezetett, hogy a vizsgált 80 országból immár 33-ban egész egyszerűen gyorsabb az átlagos mobilnetsebesség az átlagos WiFi sebességnél. A sebességbeli különbségek listáját Ausztrália vezeti, ahol átlagosan 13 Mb/s-mal gyorsabb a mobilhálózat. Ezekben az országokban tehát a korlátlan előfizetéssel rendelkező felhasználóknak egész egyszerűen nem éri meg WiFi-re csatlakozniuk (pedig ugyebár ez az okostelefonok automatikus viselkedése), nem járnak vele jobban.

Lehet, hogy a még ennél is gyorsabb, hamarosan érkező 5G hálózatok mellett már szinte egyáltalán nem lesz szükség WiFi-re a mobilokban.

Magyarország egyébként egyike annak a 4 országnak, Norvégia, Belgium és Banglades mellett, ahol körülbelül egyezik a két hálózatfajta sebessége. És még mielőtt: ez egyáltalán nem negatívum, sőt, mind lefedettségben, mind a net sebességében akár WiFi, akár mobilnetről van szó bőven ott vagyunk a világélvonalban. Erre tehát pont nincs okunk panaszkodni. Már csak az kell, hogy tovább csökkenjen a korlátlan csomagok ára a szolgáltatóknál…

Ti átlagosan mennyi mobilnetet használtok fel, mekkora csomagra fizettek elő?

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!