imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szamurájkarddal okozott pánikot egy férfi az Apple Store-ban


A New York-i, Fifth Avenue-n található, kocka Apple Store már rengeteg mindent megélt. A bolt az éjjel-nappali nyitva tartásából adódóan, egyenesen arra tudnánk következtetni, hogy itt történik a legtöbb furcsaság. Furcsaságok, mint például egy betévedt szamuráj, aki érthetetlen kiáltásokkal félemlíti meg a vásárlókat.

A szemtanúk elmondása alapján, a férfi a boltba érve még a lépcsőn letérdelt seiza ülésbe, majd elkezdett meditálni. Amikor végzett előrántotta a nála lévő katanát, majd hadonászni kezdett vele. A tömeg akkor rémült meg, amikor a férfi elindult a lépcsőn lefele. Az Apple Store dolgozói ekkor egy sorfalat képeztek a vásárlók és a férfi között, majd megkérték, hogy távozzon. A férfi vélhetően nem akart senkinek sem sérülést okozni, mert nem bántotta a bolt személyzetét. Hála néhány éberebb Apple Store dolgozónak, és két szabadnapos rendőrnek a férfit végül kitessékelték a boltból.

Soha nem voltam még ilyen rémült. Előhúzta a kardját, majd mindenki hátrahőkölt. Tényleg azt hittem, hogy itt a vég.

Ez sajnos nem volt neki elég, ugyanis pár percen belül visszatért a boltba, és ismét hadonászni kezdett. Szerencsére hamar megérkezett a rendőrség, akik természetesen letartoztatták az önjelölt szamurájt. Több szemtanú is azt állítja, hogy a férfi a rendőröket látva még végezni akart magával, miközben azt hajtogatta, hogy ő így követi a busidót (a japán szamuráj életmódját meghatározó szigorú normarendszert). A rendőrök viszont hamarabb elvették tőle a fegyvert, tehát végül senkinek nem esett bántódása. Az egyelőre ismeretlen, hogy a férfi miért ment be az ikonikus Apple Store-ba. A boltban tartózkodok szerint a 30 éves férfi magánál volt, de látszott, hogy mentális problémái vannak.

Az esetről egy rövid felvétel is készült, amin látszik, hogy a férfi először meditál, majd kardot rántva megindul a lépcsőn lefele. Az Apple nem kommentálta még az esetet, ahogy a New York-i rendőrség sem.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!