imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szárnyalnak a szolgáltatások is


Mióta az App Store megnyitotta a kapuit, egészen addig, míg megtörtént az első fizetés az Apple Carddal, a vállalat életében számtalanszor hangzott el negyedéves beszámolóknál, hogy mindenkori rekordokat döntenek a cég szolgáltatásai. 

A mostani negyedéves jelentés során Tim Cook a “történelmi év a szolgáltatások terén” kifejezést használta. Valóban talán még sosem volt olyan éve a vállalatnak, amikor ennyi és ekkora volumenű szolgáltatás indult volna: Apple Card, Apple TV+, Apple News+ (nálunk nem elérhető) és Apple Arcade.

A negyedév bevétele elérte a 12,7 milliárd dollárt, ami mindenkori rekord és 17%-os növekedés jelent az előző évhez képest – mondta Cook. Ismét két számjegyű növekedést tapasztaltunk mind az öt földrajzi területünkön, és új mindenkori rekordokat hoztunk létre több kategóriára, beleértve a felhőalapú szolgáltatásokat, a zenét, a fizetési szolgáltatásokat és az App Store keresés alapú hirdetései, valamint decemberi negyedéves rekordot állított be az App Store és az AppleCare.

Az utolsó fiskális negyedévben benne szerepel az a 386 millió dollár értékű App Store vásárlás is, amit kizárólag újév napján történt. Ez Cook szerint 20%-os növekedés az előző évhez képest, és egyben új egynapos rekord is.

Az Apple TV+ is nagyon ígéretesen kezdett, – mondta Cook és szeretnék gratulálni a The Morning Show egész stábjának a többszörös Golden Globe jelöléshez, valamint Jennifer Anistonnak az SAG Award és Billy Crudupnak a Critics Choice Award bezsebeléséért.

Tovább beszélt még a hazánkban sajnos nem elérhető Apple News+ ingyenes feliratkozókról is, az előfizető olvasókról nem nyilatkozott. Az ingyenes trialban résztvevő felhasználók száma az USA, Egyesült Királyság, Ausztrália és Kanada területéről meghaladja a 100 millió aktív havi felhasználót.

Az Apple Pay esetében a bevétel és a tranzakciók több mint kétszeresére nőttek az előző évhez képest, összegük meghaladja az évi 15 milliárdot. – mondta Cook.

Viszont az Apple Arcade és Apple Card esetében sajnos nem készült egzakt számokkal.

Nagyon örülünk az Apple Card folyamatos növekedésének, és a múlt hónapban az ügyfelek az Apple Card havi részleteit is elkezdték. […] Az Apple Arcade, az új játék-előfizetési szolgáltatásunk, gyorsan növekedésnek indult, már több mint 100 új és exkluzív címet tartalmaz a játékkatalógus, amelyet sehol másutt nem találhatnak meg a felhasználók – tette hozzá.

Forrás: Apple Insider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!