imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Személyes pénzküldést vezethet be az Apple


Az Apple tárgyalásokba kezdett vezető amerikai bankokkal, hogy az Apple Pay után egy újabb pénzügyi tranzakcióra legyenek használhatóak az eszközeik: a személyek közötti pénzátutalásra. Képzeljük el, hogy úgy utalhatunk pénzt barátainknak vagy családtagjainknak, mint ha AirDropon átdobnánk egy képet A-ból B-be. 

Közhely, hogy a készpénz a korrupció és a szürkegazdaság melegágya: tételezzük fel, hogy vannak olyan emberek, akik hallottak már arról, hogy egyesek fizetésük egy részét átutalással, másik részét pedig „okosban” borítékban, netán zsebből kicsapott, majd leszámolt kötegből kapják meg. Minden egyezés a valósággal csak a véletlen műve lehet. Míg Magyarországon teljes mellszélességgel állnak ki a készpénz mellett, és sújtják adókkal a többi banki tranzakciót, addig a hanyatló Nyugaton lassan, de biztosan eltűnik a készpénz. Erre dobna még egy lapát földet az Apple.

Fotó: Bloomberg
Fotó: Bloomberg

Az ökoszisztéma fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, és nem véletlen, hogy a kézzelfogható új termékek mellett egyre inkább a szolgáltatások terén is nyomul a cég. A telefonunk pedig mindig nálunk van. Képzeljük el, hogy anélkül oszthatjuk meg a vacsora, a taxi, vagy épp a közös albérlet gázszámlájának az árát, hogy elő sem kell vennünk a tárcánkat. A tranzakciókat minden esetben mindkét fél Touc ID-jával kellene hitelesíteni.

Venmo mobil fizetés működésben. Fotó: Elise Amendola | AP
Venmo mobil fizetés működésben. Fotó: Elise Amendola | AP

Az Apple még az év első felében védette le az ezzel kapcsolatos szabadalmat, most a Wells Fargo, Chase, Capital One és a JP Morgan bankokkal tárgyalnak a kérdésről. Ha sikerül keresztül vinniük az elképzelésüket, akkor sem lesznek egyedül a piacon, hisz ott van a PayPal Venmo platformja, de Facebook Messengerrel vagy Google Wallettel is utalhatunk pénzt. Egyelőre nem világos, hogy hogyan profitálna ebből a cég, mert egyes hírek szerint ezért a szolgáltatásért nem számítanának fel díjat a közvetítő bankonak – szemben a mostani Apple Pay-jel. A cél egyértelmű: hogy még sokoldalúbban használhassuk fel az iPhone-t, amihez így még jobban ragaszkodni fog a felhasználó.

A tervek szerint a szolgáltatás 2016-ban indulna el az Egyesült Államokban.

Források: The Wall Street Journal via 9to5 Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!