imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Személyre szabott edzéstípus létrehozása Apple Watchon


A watchOS 4-ben már igen terjedelmes listából válogathatunk a sporttevékenységek között. Ha esetleg olyan sportot űzünk, amit mégsem ismer az óra, akkor sincs gond: tanítsuk meg neki!

Eleinte relatív kevés mozgástípus közül válogathattak azok, akik sportolásra használják az Apple Watchot. Az évek során ez változott, ám mégsem teljesen a lista. A sport alkalmazás lehetővé teszi, hogy a saját edzésformánkat hozzáadjuk a választható sportok közé, így amikor újra ugyanazt csináljuk, akkor már tudni fogja, hogy éppen milyen tevékenységet végzünk. A beállítása nagyon egyszerű:

  1. Indítsuk el a sport alkalmazást
  2. Ha nem találjuk a kívánt edzésformát, akkor görgessünk le és nyomjunk az Egyéb lehetőségre
  3. Az edzés előtt beállíthatjuk, hogy kalóriát vagy távolságot szeretnénk célnak megadni
  4. Miután elvégeztük az edzést, nevezzük el a tevékenységet és koppintsunk a Kész gombra

Innentől kezdve ennek az aktivitásnak az eredményeit külön listázhatjuk az órán is és iPhone-on is. Ugyanakkor ne felejtsük el azt sem, hogy bizonyos konzisztens mozgásformákat, mint például a futást pontosabban képes követni az óra. Ha tehát ettől eltérő teljesen eltérő típusú sportot végzünk, akkor előfordulhat, hogy pontatlanabb méréseket végez az óra. Viszont arra nagyon jó, hogy az edzéseket összehasonlíthassuk és ebből követhessük a fejlődésünket.

A lazításhoz is van néhány jó tippünk. Tudtad, hogy az Apple Watch-od, akár távvezérlőnek is használhatod? 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!