imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Személyreszabott tévézési élmény – felkészül a tvOS 13!


A frissen bemutatott tvOS 13 még inkább személyreszabott szórakoztató eszközzé teszi az Apple TV-t és kapott egy egész pofás ráncfelvarrást, ami valahonnan mintha már ismerős lenne… 

Persze, az első gondolat az volt, hogy “nahát, ez egy az egyben Netflix-es”, de aztán végigpörgetve az összes olyan streaming szolgáltatót, amit ismerek, igazából nem is nagyon tudnék más home screent elképzelni az egészhez, mivel az összes így néz ki jelenleg (= mára mindenki lemásolta a Netflixet). Nagy thumbnailek, színes-szagos óriás preview videók és testreszabott ajánlások. Valamikor biztos jön majd az innováció, ami átrendezi az egészet megint, de hogy az nem holnap lesz, az is biztos.

Az új layout szépen megágyaz az ősszel (egyelőre csak az Egyesült Államokba) érkező Apple TV+ szolgáltatásnak, nem is nagyon várhattunk mást. Emellett azonban változott még egy két dolog. Vegyük sorba az újdonságokat!

Több felhasználós mód

Lassan ez is már alap funkciónak számít mindenhol, így az új Apple TV-n a Control Centerből (Vezérlőközpont) válthatunk felhasználók közt. A felhasználóváltással változnak az ajánlott videók és egyéb testreszabott beállítások is. Így már nem vegyülnek apu háborús dokumentum film ajánlásai anyu csajos sorozataival és a gyerek meséivel. (Bocs a nagyon sztereotíp példáért.)

Apple Music

Ugyanaz a helyzet, mint a filmajánlásokkal: mindenkinek jöhet a saját zenei profil, megspékelve még egy extra lehetőséggel, a képernyőn megjelenő dalszöveggel. Innen már csak egy lépés lenne, ha a hangsávot is el lehetne távolítani és az Apple TV egyből egy elég borsos árú karaoke géppé változna.

Apple Arcade és Xbox + PlayStation kontroller támogatás

Játszani eddig is lehetett a TV-n, viszont a TV remote-ot nyomkorászni nem feltétlen a legkényelmesebb, így ide két újítást is be tudott húzni az Apple. Mivel az Apple TV is részesül a jóból ősszel, ide is megérkezik az Apple Arcade. Így nemcsak iPhone-on, iPad-en, iPod touch-on és Macen lehet majd játszani a havidjas kínálatból kedvünkre, de a TV-n is. És itt jön a másik jó rész… Az Xbox Bluetooth-os Wireless Controllerét és a PlayStation DualShock 4-et is lehet ettől kezdve az Apple TV-hez csatlakoztatni. Így már egyből kényelmesebb a játék!

Új képernyővédők

Először azt gondoltam, hogy ez tulajdonképpen nem is említésre méltó újdonság, de aztán átpörgettem a képeket és kiderült, hogy az új 4K HDR képernyővédőket az Apple a BBC Natural History csapatával együtt alkotta. Ők készítették a méltán híres Blue Planet dokumentum sorozatot is. A képek pedig mindamellett, hogy szépek, elég menők is (a megfelelő minőségű kijelzőn).

A tvOS 13, csak úgy, mint a többi frissen bemutatott OS, szeptemberben válik elérhetővé a nagyközönség számára és egyaránt elérhető lesz Apple TV 4K-ra és Apple TV HD-re.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!