imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szemvizsgálat iPhone-nal?


A D-EYE egy olasz vállalat, amely azon dolgozik, hogy elérhető áron biztosítson orvosi eszközöket tömeges felhasználásra. Az új diagnosztikát és vizsgálatok lebonyolítását könnyítő készülékük pedig mától elérhető internetes rendelésen keresztül. Az eszköz tulajdonképpen egy az iPhone kameráját használó képalkotó műszer, amellyel a szemet lehet vizsgálni.

A terméket erre az orvostudományi ágra szakosodott orvosoknak tervezték, hogy átalakítsa az iPhone 5 és iPhone 6 modellek kameráját egy hordozható ohpthalmoszkóppá, ami feltérképezi a szemfeneket és a szemerezetet egyaránt. A retinavizsgáló szerkezet tulajdonképpen egy kis doboz, amit egy bumper tok pont úgy állít helyzetbe, hogy az iPhone hátsó kamerája elé kerüljön. A doboz belsejében található a tüköroptika. A vizsgálathoz szükséges fényt az iPhone LED vakujából nyeri a készülék. A kamerát felhasználva egy olyan megoldást találtak a tervezők, orvosi eszközhöz képest alacsony áron, ami lehetőséget biztosít olyan orvosoknak is megbízható műszer beszerzésére, akik eddig ezt nem tudták megengedni maguknak. 

Izgatottak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy több millió embernek segíthetünk. Az alacsony áron biztosított retina feltérképező műszerünknek köszönhetően a gyengén ellátott lakosság mostantól megfelelő ellátást kaphat majd. A D-EYE telemedikus alkalmazásai túlszárnyalják a térbeli határokat, ezzel lehetőséget biztosítva a szakértőknek világszerte, hogy segédkezzenek és együttműködjenek a diagnosztika felállításában, ami kiemelkedően látványos hatással fog bírni azokon a területeken, ahol a korlátozottak az erőforrások vagy az emberek helyhez kötöttek.

A készülék 20 fokos látószögben képes a páciens látóidegét, retináját és minden egyéb szemrészt feltérképezni szaruhártya tükröződés nélkül. Mivel nincs benne semmilyen alkatrész, ami plusz energiaforrást igényelne, ezért jó alternatíva lehet hordozható műszernek is. A hozzátartozó alkalmazás képes videókat vagy pillanatképeket rögzíteni, ezért az orvosok képesek dokumentálni a diagnosztizált zöld hályogot, a diabéteszes retinopátiát, a korral járó makuladegenerációt, a véredény rendellenességeket, a mikrovérzéseket és egyéb szemmel kapcsolatos rendellenességet.

13116-7542-150603-D-EYE-l

A cég egy felhőszolgáltatáson dolgozik, ahol a felhasználók a képeket és videókat megoszthatnák a specialistákkal ezáltal biztosabb és gyorsabb diagnosztikát kapva. A termék egyébként iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 és néhány Android eszközzel kompatibilis kivitelben került forgalomba. Megrendelni erről a weboldalról lehet. Az ára egységesen 395 dollár (körülbelül 108 ezer forint).

Forrás: AppleInsider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!