imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Szeptemberben érkezhet az Apple Watch Series 5


A tech világ már javában a körülbelül egy hónap múlva debütáló iPhone-ok lázában ég. Rengeteg pletyka kering az idei modellekről, hogy milyenek is lesznek valójában, mi lesz a nevük, melyik milyen kamerát kapnak, és hogy milyen új fícsörökkel rukkol majd elő az Apple. Van azonban egy termék, ami körül gyanúsan nagy volt eddig a csend, ez pedig nem más, mint az Apple Watch!

A vállalat okosórájól egészen eddig szinte egyáltalán nem jöttek hírek, ami az év ezen szakaszában már igencsak furcsának mondható. Most azonban fordulhat a kocka, hiszen a méltán híres és meglehetősen megbízható forrás, Ming-Chi Kuo hintett el néhány információt a wearables kategória idén is frissülő királyáról.

Kuo – ahogyan általában lenni szokott – most is elég megfontoltan és szűkmarkúan adagolta a híreket. Alapvetően két fontosabb információt osztott csak meg egyelőre velünk. Az első az, hogy az Apple Watch új generációja az idei év második felében lát majd napvilágot. Nos, így augusztus közepén ez igazság szerint várható volt, azonban, ha arról az oldaláról nézzük a dolgot, hogy eddig síri csönd övezte az új üdvöskét, akkor ez mindenképpen egy fontos adatnak tekinthető. Sokan már-már temették az okosóra 2019-es megújulását, de úgy tűnik megnyugodhatunk, idén is frissül a széria. Ha pedig végignézzük az elmúlt évek tendenciáit, láthatjuk, hogy az Apple az új iPhone-okkal együtt szokta bejelenteni az Apple Watch-okat, tehát feltételezhető, hogy ezen szokásukat idén is megtartják.

A másik dolog amire Kuo kitért, az okosóra kijelzője. Állítása szerint az idei évben is marad majd az OLED kijelző és egyelőre méretváltozást sem említett meg a modellfrissítés kapcsán. Ami viszont változni fog, az a megjelenítők beszállítója. Eddig az LG szállította az Apple Watch-ok képernyőit, azonban úgy tűnik, hogy 2019-től apró lépésekben beszáll majd a képbe a Japan Display is, ami idén a panelek mintegy 15-20%-át szállíthatja majd, ami 2021-ben Kuo szerint már mintegy 75-80%-os hányadra is rúghat.

A japán kijelzőgyártó vállalat egyébként régi jó kapcsolatot ápol az Apple-lel, hiszen az iPhone-ok kijelzőit még az LCD-s korszakban igen nagy százalékban ők szállították, azonban az OLED éra beköszöntével kissé lemaradtak a piac ezen szegmensében. Most viszont úgy tűnik, hogy a tech óriás segítségével újra visszalendülhetnek a régi kerékvágába. Kuo szerint az Apple nemcsak az Apple Watch esetében, hanem az iPhone-oknál is partnert válthat, és a megjelenítőket a közeljövőben elkezdheti az LG-től beszerezni.

A forrás egyébként idén korábban is beszélt már az Apple Watch-ról, azonban csak nagyobb távlatban. Megemlítette, hogy a paletta a jövőben újra kiegészülhet kerámiaházas változattal is, valamint azt is, hogy az Apple az okosóráját 2020-2021 magasságában már MicroLED kijelzővel látná el. Érdekes módon magát a Series 5 változatot viszont egyáltalán nem említette meg. Ez több dolgot is jelenthet, de legtöbben arra tippelnek, hogy azért, mert idén még nem tudunk semmilyen nagyobb újításról, és lehetséges, hogy csak egy továbbcsiszolt Series 4-et mutat majd be szeptemberben az Apple. Nos, meglátjuk, de a Keynote-ig még közel egy hónap van hátra, addig még rengeteg hír és szivárogtatás érkezhet az okosóra idei verziójáról.

Szerintetek várható idén valami nagyobb újítás Apple Watch téren a Series 4-hez képest?

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!