imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szeptemberi Apple Campus 2 videók


Már csak kettőt kell aludni, és bemutatják az iPhone 7-et – ez lesz az utolsó iPhone, amit még nem a saját, 161 millió dollárból épülő földalatti előadótermében leplez le az Apple. Nézzük, hogy állnak jelenleg a jövő évi helyszínnel és az Apple Campus 2-vel!

Több mint két éve írunk rendszeresen az Apple Campus 2 építéséről. Egy idő után aztán kialakult egy rendszer, két drónpilóta, Duncan Sinfield és Matthew Roberts minden hónap elején feltölti a saját videóját. Érdemes visszanézni néhány régebbi felvételt, elég sokat fejlődtek a srácok, mind képminőségben (egy ideje mindketten 4K-ban töltik vel a videókat), mind vágásban. Nézzük az e havi adagot, először Sinfieldtől, aztán a viszonylag újonc Robertstől:

Jól látszik, hogy haladnak a munkálatok, igaz, az teljesen kizárt, hogy az eredeti terveknek megfelelően idén év végére befejezzék az építkezést, bár néhány hónapja már Tim Cook is arról beszélt, hogy a jövő év első felében költöznének be. A tetőt már nagyrészt beborítják a napelemek, és az épület külsejét borító különleges ívelt üvegtáblák közül is majdnem mindegyik a helyére került már. A fehér „pengék”, melyek az árnyékolásban és szellőztetésben segítenek kicsit lemaradva követik őket.

Kezd elfogyni a Tim Cook piramis, vagyis a hatalmas domb a telekről, ebből kisebb dombokat építenek, egy részét pedig úgy tűnik valahova máshova hordják el. Látszik, hogy az alagutakat és az auditóriumot habszivacs szerű elemekkel burkolják, ezekre kerül majd a földréteg. Gyanítom, ez a szigetelésben illetve a teher csökkentésében játszik szerepet, de egy építész javítson ki, ha tévedek.

Jól állnak az eredetileg második ütemre tervezett további épületek is, az R&D központ ránézésre a főépülettel egy időben készül majd el, de talán a Tantau Avenue-n található többi irodával is készen lesznek – vicces, hogy mire felépítik az Apple Campus 2-t, már ki is nőtték azt. További apró érdekességek a videókban: látszik az egyik kiszolgálóépület fémszerkezete, valamint városnéző kisvonatok furikáznak az alagútban. Oké, ez utóbbit valószínűleg inkább teherszállításra vagy a munkások szállítására fogták be. Matthew Roberts pedig nem bírta ki, és a tőle megszokott módon ismét átrepült két daru között.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!