imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Szerkeszd e-mail csatolmányaidat egyenesen a Mail appban


Tudtad, hogy iPhone-odon és iPadeden is igen könnyen szerkeszthetsz e-mail csatolmányokat egyenesen a Mail appban? Rajzolhatsz, feljegyzéseket készíthetsz és még megannyi kiemelést megtehetsz a beépített Markup (vagyis Korrektúra) funkció segítségével, így semmi más alkalmazást nem is kell hozzá használnod. 

Azt mondják egy kép többet mond ezer szónál – ez szerintem még inkább igaz a digitális világban. Néha sokkal egyszerűbb valamit illusztrálva elmagyarázni, és igaz ez az e-mail csatolmányokra is.

Mi a Korrektúra?

A Korrektúra funkció (Markup) már az iOS 9-től elérhető, azonban csak az iOS 12-vel teljesedett ki. Bár számtalan apróságot tud, mégis igen kevesen ismerik az összes benne rejlő lehetőséget. A Markup használatával könnyen rajzolhatsz, írhatsz és szerkeszthetsz csatolmányokat magában a Mail alkalmazásban. És még számtalan másik natív appban, úgy mint az Üzeneteket, Fényképek és Jegyzetek.

Hogyan használd a Markupot?

Elsősorban akkor jön jól, ha példálul kapsz egy e-mailt, aminek a csatolmányát – legyen az screenshot, fotó vagy PDF – szerkeszteni vagy kommentálni szeretnéd.

Ehhez nincs más dolgod, mint:

  • Megnyitni az üzenetet, a Mail appban
  • Megnyitni a csatolmányt, melyet szerkeszteni szeretnél
  • Rányomni a Korrektúra bekarikázott kis ceruza ikonjára a jobb felső sarokban
  • Ekkor megnyílik a Markup felület, ahol már el is kezdheted a szerkesztéseket

Rajzolj vagy jelölj ki bármit

Ha megnyitottad Markup felületet, számtalan szerkesztő eszköz közül választhatsz. Az alsó menüsávon olyanokat találhatsz, mint toll, ceruza, szövegkiemelő. Természetesen a színt is megválaszthatod. Hat alapvető árnyalat közül válogathatsz, vagy a színes karikára nyomva 12 x 10-es színmátrixból szelektálhatsz.

Bármilyen meglepő, de a radírral kitörölheted, a lasszóval pedig kijelölheted és mozgathatod a már hozzáadott szerkesztési elemeket.

A jobb alsó sarokban megbújó “+” jel segítségével egyéb szerkesztési lehetőségeket is elérhetsz, mint például a Szöveg, Aláírás, Nagyító és alakzatok hozzáadása.

Már küldheted is!

Ha megtetted az összes szükséges változtatást a csatolmányban, csak nyomj a bal felső sarokban található “Kész” gombra, hogy elhagyd a szerkesztőfelületet. Ekkor választhatsz a válasz mindenkinek, új üzenet írása vagy Módosítások elvetése közt. Ha a mentés mellett döntesz, akkor a módosított csatolmány automatikusan belekerül a válasz/új e-mailbe és már küldheted is.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!