imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Fesztiválkalauz Apple termék birtokosoknak


Két évvel ezelőtt az iSTYLE tűzoltóautóját kereshettétek, nagyjából minden nagyobb hazai fesztiválon, így a Szigeten is. Azóta a jó kötelék megmaradt, és folyamatosan igyekeztünk beszámolni nektek, csak a tűzoltóautó tűnt el. De nem kell elkeseredni, az idei fesztiválokon ugyanis próbáltunk összegyűjteni néhány olyan egyszerűbb tippet / trükköt, amit jövőre a 25. Sziget fesztivál alkalmával is tudtok alkalmazni, és nem kell az életmentő iSTYLE kocsit keresni.

Idén az iMagazin csapata két fesztiválon volt kint, a Volton, illetve a Szigeten. Előbbiről először olvashattatok itt, utóbbiról már három éve írunk minden évben. Idén annyival spékeltem meg a dolgot, hogy próbáltam bemutatni minél inkább azt, hogy mit kezdjünk akkor, ha elveszik a telefonunk.

DJI_0016

Ha elveszik az iPhone

Erről alapvető tapasztalatom, hogy ha beállítottuk az Orvosi Azonosítónkba egy telefonszámot, akkor az nagy eséllyel meg fog kerülni. Persze ettől még ne felejtsük el beállítani a Find My iPhone-t a készülékünkön. Így, ha van a közelben egy számítógép, vagy egy iPhone, akkor az icloud.com segítségével zárolni tudjuk, sőt üzenetet tudunk megjeleníteni (akár egy telefonszámmal) az eszközünkön. A Volton 8 alkalommal került meg (valamikor a GPS segítségével), a Szigeten kicsit rosszabb volt az arány, ugyanis egy alkalommal megkerült az immáron törött kijelzős készülék, a második alkalommal már sajnos nem. Mondanám, hogy jó használatot az új gazdának, de szerintem inkább alkatrész mostanra, mintsem iPhone. Ha hasonlóképpen nem kerül elő a szeretett készülékünk, akkor a Sziget esetében tudom még ajánlani a Pesten Találtam csoportot, ugyanis a fesztivál ideje alatt ez a Facebook-csoport hemzsegett a megtalált telefonoktól. Egy próbát mindenképp megér majd.

Másik hasonló probléma, ami velem is megesett még Sopronban, hogy a készülék nemcsak, hogy elveszett, de valahogy be is tört a kijelzője. Ha nem szeretnétek ezen aggódni, és inkább nyugodtan kapcsolódnátok ki, akkor mindenképp ajánlom az iSTYLE biztosítások valamelyikét.

_CSS-1282

Ha gyorsan merül az iPhone

Ez a téma igazán kényes, mivel rengeteg ember szidja a készülékek üzemidejét. A helyzet az, hogy ha megfelelően használjuk a telefont, akkor simán  kibír egy-másfél napot. Ha úgy érezzük, hogy az iMagazinon írt tippek betartása után a készülékünk még mindig viharosan merül, érdemes lehet elgondolkodni a következőkön. Az egyik, hogy a készülék operációs rendszerét visszaállítjuk tudottan jó szoftveres állapotba. Ez ugyebár egy tiszta iOS telepítést jelent *.ipsw fájlból, ami után nem állítjuk vissza a biztonsági mentésünket, csak az iClouddal szinkronizálunk. Ha ez sem segít megoldani a problémát, akkor kicsit nagyobb a baj. Ilyenkor elképzelhető, hogy a készülékünk akkumulátora már túl sok feltöltési ciklust élt meg, vagy meghibásodott. Ilyenkor sajnos csak az akkumulátor csere fog segíteni rajtunk.

Ezek a tippek általánosságban is igazak, ami kicsit inkább fesztiválspecifikus az igazából három dolog. Az első, hogy használjuk a Facebook helyett mondjuk az iMessage-t, vagy ha olyan valakit akarunk elérni, akit így nem tudunk, akkor a Safariból nyissuk meg inkább a Facebookot. A másik hasznos tipp, hogy kapcsoljuk ki rendszeresen a mobil adatforgalmat, mert a 4G és 3G technológiák sajnos villámtempóban szívják le a töltöttségi szintet. Az utolsó tipp az azoknak szólna, akik huzamosabb ideig fesztiváloznak, ez pedig az, hogy még a 0. nap keressük meg a feltöltő állomásokat (ilyenkor kevesebb még az ember), és ezeket jegyezzük meg. Vannak ingyenes és fizetős pontok ezt se felejtsük el. Az ingyenes pontok helye általában minden évben ugyanott van, a fizetősök pedig a központi helyen szoktak lenni. A programot is úgy alakítsuk, hogy kalkuláljuk bele a töltési időket a napunkba, vagy keressünk egy olyan helyet, ahol van konnektor és olyan napi rutinokat tudunk a töltés közben csinálni, mint például az étkezés.

szabo_b_20160812-129 (1)

Ha drága a fesztivál

Igen, ebben is tud segíteni az iPhone. A Simple mobilalkalmazásban vett jegyek minden esetben olcsóbbak, minthogyha közvetlenül a weboldalról vennénk meg a jegyet. Igaz, ez csak a Szigetre, a Balaton Soundra és a Voltra érvényes, de például ha időben eldöntjük, hogy menni akarunk egy fesztiválra, akkor Simple Early Bird lényegesen olcsóbb, mintha tényleges áron kéne megvenni a fesztivál jegyet. A jövőévi fesztiválra pedig nemsokára elindul a jegyértékesítés (Sziget esetében lehet ezt tudni, mégpedig 2016 szeptember 25. 17:00 órától). A Szigetről pedig rengetegen azt is elfelejtik, hogy továbbra is él az a hagyomány, miszerint a bérletek féláron vannak, ha van diákigazolványod. Idén például a 7 napos diákbérlet 44 990 forint volt, az 5 napos pedig 41 990.

Másik probléma, az utazás lehet, erre a Bla Bla Car telekocsis megoldását ajánlotta a Sziget Sajtóiroda. Sajnos a részletes sajtótájékoztatón nem tudunk jelen lenni, de a szolgáltatásról annyit el lehet mondani, hogy itthon teljesen legális keretek között működik, illetve rengeteg kényelmi és biztonsági funkciót tartalmaz az alkalmazás. Amennyiben csak hölgyek utaznának, de félnek beülni esetleg egy idegen férfi mellé, azok számára létezik egy olyan plusz funkció is. Ha beállítjuk a “Kizárólag Hölgyek” szűrőt, akkor a sofőrök között nem fog feldobni egyetlen férfit sem. Én ezen először azért nagyot néztem, de elképzelhető, hogy erre tényleg igény van.

szabo_b_20160816-88

Ha újdonságokat keresünk

A nagyobb hazai fesztiváloknak szinte kétség kívül van alkalmazásuk iPhone-ra. Az idei évben ez Spotify integrációval bővült, ami azért is jó, mert bele tudunk hallgatni egy-egy ismeretlen előadó kedvelt számaiba. Szerencsére ezek az előadó oldalak rendesen fel vannak töltve és tényleg kicsit közelebbről megismerhetjük azt is, akit eddig még nem. Sőt, egy olyan remek funkció is helyet kapott az alkalmazásban, ami értesít minket 15 perccel egy adott program kezdete előtt, ha becsillagozzuk. Ezek mellett van térkép is, de ez jelenleg katasztrófa és az ellenségemnek se ajánlanám, mert nincs GPS támogatás benne és így használhatatlan.

Képek: Rockstar Photographers

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!