imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szinte biztos, hogy csúszik az iPhone 8 gyártása


Megbízható forrásból érkezett a hír, miszerint az idén bemutatásra kerülő 3 új iPhone modell közül a jubileumi, mindent tudó készülék megjelenése késni fog, és nem a szokásos szeptemberi rajt részeként kerül majd a boltok polcaira.

Hiába a kezdeti lelkesedésünk, idénre rengeteg ipariági értesülés látott napvilágot arra vonatkozóan, hogy végül is mikor és mennyiért fogja idén adni az Apple az új iPhone-t. Nos, még ha a hír igaz is volt, hogy az Apple idén előbb kezdi a telefonok tömeggyártását, Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője szerint komoly gondja akadt a cupertinóiaknak a beszállítóival. Épp ezért tudni véli, hogy a 3 új készülék közül az egyik modell – amit iPhone 8-ként emleget a hivatásos Apple-jós – tömeggyártása csak valamikor október/november környékén fog megkezdődni, ezzel pedig jelentősen csúszik a rajt is.

Ez merőben eltérő attól, amit éveken keresztül megszokhattunk az Apple-től. Az utóbbi években rendszerint szeptember elején mutatták be az új iPhone-okat, másfél/két hétre rá pedig el is rajtoltak azok az első körös országokban. Azonban Kuo szerint az Apple-nek néhány olyan alkatrészre van idén szüksége a jubileumi iPhone-ba, ami a legfejlettebb technológiák közé sorolható, és az Apple egyéni igényét nem tudják a szokott időben teljesíteni a cég beszállítói. A KGI elemezője azt is hozzátette, hogy az iPhone 7s-re keresztelt alapmodell a szokott időben fog megérkezni, vélhetően ebben nem lesz benne a szóban forgó problémás komponensek közül egyik sem.

A néhány hónapos csúszás akár azt is jelentheti, hogy az idei csúcs iPhone csak a karácsonyi időszakra lesz elérhető vagy még később, 2018 elején. A második körös országok, mint Magyarország is, csak reménykedhetnek abban, hogy jövő év elején a boltok polcaira kerül az oly sokat emlegetett iPhone 8. Ez némileg boríthatja majd a cég pénzügyi kimutatásait is, főleg ha belengetik a szokásos szeptemberi keynote-on, hogy készül a harmadik iPhone is. Kuo szerint a gyártási probléma az iPhone 7s és iPhone 7s Plus-t semmilyen mértékben nem fogja befolyásolni, azok a szokott időben fognak megjelenni.

Továbbá úgy tudja, a pletykák szinte mind beigazolódnak majd: ahogy a dizájnterveken és a kikerült dummy fotókon is láttuk, káva nélkül fog megjelenni az új iPhone, és ez vélhetően mindhárom modell esetében így lesz. Ezen kívül vezeték nélküli töltést és egy újragondolt 3D Touch felületet kapunk, illetve valamelyest a kamerák terén is változás lesz. Az említett fotókon az látszik, hogy az Apple 90 fokot fordított a dupla lencse pozícióján; ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy ennek az kiterjesztett valóság funkciókhoz lesz valamelyest köze. Az előlapi 3D szenzorban annyira nem hiszek, nem hinném, hogy szükség lenne rá. Elképzelhető, hogy csak a fejlesztés során merült fel a Touch ID alternatívájaként, amit néhány forrás szerint nehezére esik az Apple-nek a kijelzőbe építenie.

Kuo elemzése azt is tartalmazza, hogy hiába a késleltetett megjelenés, és bár a pénzügyi jelentésekben nem fog olyan jól mutatni a csúszás, összeségében jól fognak teljesíteni az új iPhone-ok eladásai, a felhasználók ki fogják várni annak megjelenését. Ezen kívül figyelembe kell venni azt is, hogy egy ekkora csúszás esetén további rivális gyártók is megjelenhetnek új készülékekkel, így az Apple-nek nem lesz elegendő csak a Galaxy S8-at felülmúlnia.

Forrás: 9to5mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!