imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szintetikus emberi izzadtsággal teszteli az Apple az AirPods-ot


Egészen sajátos módon végzi a cupertinói cég a minőségellenőrzést a viselhető eszközein: az Apple Watch-ot is és az AirPods-ot is szintetikus emberi izzadságban fürösztik, hogy meggyőződjenek arról, azok alkalmasak-e emberi viseletre.

Az Apple semmit sem bíz a véletlenre, derítette ki a Vice újságírója, amikor betekintést nyert a cég kulisszái mögé a Lisa Jacksonnal, a cég környezetvédelmi, politikai és társadalmi kezdeményezésekért felelős alelnökével készített interjúja során. Az exkluzív beszélgetést a Föld napja ihlette, és az is kiderült, hogy az Apple úgy tervezi, hamarosan nem lesz majd szükség a környezet kizsákmányolására ahhoz, hogy évről évre egyre több boldog iPhone tulajdonos lehessen.

Apple-Apple-Watch-Health-and-Fitness

A beszélgetés során szóba került, hogy az Apple igyekszik olyan termékeket előállítani, ami a lehető leghosszabb élettartammal rendelkezik. Felmérések szerint például átlagban egy iPhone-t három évig használunk, míg más gyártóknál az sem ritka, hogy alig egy évig használják a felhasználók az. okoseszközöket, mert azok hamarabb elavulnak. Lisa szerint sokan ezért választják az Apple termékeket, de ahhoz, hogy ezt lehetővé tegyék, nem csak olyan hardvert és szoftvert kell gyártani, mely évek múltán is megállja a helyét, hanem komoly minőségellenőrzésnek is alá kell vetni azokat.

Például egy évekig használt fülhallgató vagy egy napi viseletben lévő óra a használat során olyan anyagokat bocsájthat ki magából, amik ártalmasak az ember bőrének. Ugyanígy van ez a kozmetikai termékeknél, ékszereknél, kiegészítőknél és a ruháknál is. Az Apple ebbe a kategóriába sorolja az Apple Watch-ot és az AirPods-ot, és komoly vizsgálatoknak veti alá az újabb szériákat, mielőtt azok kikerülnek a boltok polcaira. A titok a szintetikus emberi izzadtságban rejlik, ami több, mint undorítóan hangzik. Sőt, a Szilícium-völgyben még erre is meg van a megfelelő vállalat, a Pickering Laboratories kifejezetten ilyen és hasonló lötyik kikísérletezésével, illetve előállításával foglalkozik.

apple-earpod-testing-durability

Ha azt gondolnánk, hogy szintetikus izzadtságra kevés igény van az emberiség körében, akkor erre az Apple egyből rá is cáfol. Napi 1,5-2 litert használnak ebből a csodaszerből Cupertinóban, ahogy a képen is látszik, apró tárolókban úsztatják a fülhallgatókat és az órák vázait. Akkor robbanna csak igazán nagyot ez a gyümölcsöző ipar, ha az Apple egyszer izzadtságmérő szenzort építene a Watch-ba: valószínűleg onnantól az Apple jó eséllyel felvásárolná valamely hasonló tevékenységi körrel rendelkező céget.

Forrás: Cult of Mac

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!