imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szívasd a haverokat kamu linkekkel iMessage-ben!


Egy kis trükkel egész viccesen ki lehet használni az iMessage egyik megosztási funkcióját, amiből fergeteges poénok születhetnek.

Aki küldött már valaha linket iMessage-en keresztül az tudja, hogy az Apple üzenetküldő szolgáltatása a linkeket automatikusan pofás kis előnézetekké alakítja. Legtöbbször megjelenik egy kép, egy cím, és alatta egy kis kivonat a tartalomból.

Azt már sokkal kevesebben tudják viszont, hogyha az adott oldalon kijelölsz egy tetszőleges szöveget és úgy osztod meg a linket, akkor a kivonat helyett a kijelölt szöveg fog megjelenni az előnézetben. És itt jön a zsiványság. A legtöbb oldalnak ugyanis van keresőfelülete, ahová tulajdonképpen azt írsz be, amit akarsz. És ha ezt a szöveget jelölöd ki és osztod meg, akkor jöhetnek a gyönyörű szép fake news-ok, szívatások, felvágások és hasonlók.

  • Nyisd meg az adott weboldalt iPhone-on vagy iPad-en fektetett nézetben (állítva is működik, csak kicsit hektikusabban)
  • A keresőbe írd be az egyéni szöveget
  • Nyomj felül a megosztásra, válaszd az iMessage-et és írd be a címzetett
  • Meg is volnánk, a link az egyéni szöveggel fog megjelenni.

Alapvetően egy teljesen ártalmatlan bugról van szó, amit valószínűleg be fognak foltozni a jövőben, szóval használjátok ki, amíg lehet.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!