imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A szíved ügye az Apple szívügye is


Mi sem bizonyítja jobban, mint a napokban publikált Heart Study App és amögötte álló Stanford Egyetemmel végzett szív- és érrendszeri kutatás.

Ami a maga nemében teljesen egyedülálló, mivel ez a valaha készült első hivatalos, nagyszabású kutatás, melyhez kizárólag az Apple Watch szívritmus szenzora szolgáltatja az adatokat. Az elsődleges rendszertelen szívverésről készült feljegyzések mellett további cél a felhasználók figyelmeztetése is a rendellenességekről, többek közt az applikáción keresztül.

Az Apple Watch szenzora másodpercenként többszáz villanásos zöld LED-fényt és fényszenzitív fotodiódákat alkalmaz, hogy mérje a csuklón áthaladó vért. A négypontos szenzor a csukló különböző részein végez méréseket, melyre utána rászabadulnak az Apple különböző algoritmusai a pontosabb eredmények érdekében, és hogy kiszűrjenek minden rendellenes szívműködést. Ez egyébként már bő fél évvel ezelőtt is téma volt. A Stanford Egyetem kutatói már akkor is azt állították, hogy az Apple Watch mérései a legpontosabbak a piacon.

Az Apple-höz közelálló források szerint, ha a projekt úgy sikerül, ahogy tervezték Cupertinóban, és az eredetileg 500 000 fős kutatás eredményei publikálható fázisba érnek, akkor hamarosan be is adhatják a számokat az FDA-nek. Nem titkoltan azzal a célzattal, hogy kiemeljék az Apple Watch szoftveres szerepét a történetben. Ami úgy tűnik nem elhanyagolható.

Természetesen a tengerentúlon ebből több érezhető, ahol egyre több orvos és egészségügyi kutató támaszkodik az okoskiegészítők adataira. Az Apple a ResearchKit platformmal olyan eszközöket ad a szakértők kezébe, mely hasznos lehet akár az autizmus vagy a Parkinzon-kór kutatásában, amin már több mint 500 szakértő három millió alany bevonásával dolgozik.

Az Apple eddig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy elsőszámú kiegészítője a lehető legszélesebb körben támogassa az egészség megőrzést, ezért mindent latba is vetnek, hogy szuperlaboratóriumukban a legújabb funkciókat szabadalmaztathassák. Korábban már felmerült, hogy akár vérnyomás vagy vércukor szint mérésére alkalmas lehet, de úgy tűnik, már feltalálták az “önbefűző” szíjat is.

Az erőfeszítéseik pedig kifizetődőnek tűnnek: az utolsó negyedéves pénzügyi jelentésbe büszkén véshették fel at 50% feletti növekedést. És még a szőrösszívű FDA is kegyeibe fogadta őket, mivel éppen a napokban engedélyezték orvosilag az első Apple Watch kiegészítőt, ami hatalmas előrelépés a cég számára orvosi téren.

Forrás: Apple Newsroom, Business Insider

A Watch az Apple egyik legkirályabb találmánya, olyannyira, hogy talán iPhone X sem lehetne nélküle. Ha úgy érzed, te sem élhetsz tovább nélküle, akkor tekintsd meg kínálatunk

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!