imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szoftveres javítás jelent meg a 2018-as MacBook Pro modellekhez


Még a macOS Mojave rendszer végleges megjelenése előtt biztonsági frissítést adott ki az Apple a 2018-as MacBook Pro modellekhez. A macOS High Sierra 10.13.6-os verziója nagyobb megbízhatóságot és stabilitást ígér.

Nem indult fényesen a 2018-as MacBook Prók pályafutása annak ellenére, hogy az utóbbi idők legjelentősebb hardveres frissítését adta ki az Apple. Akik nyomon követték az eseményeket, azok talán még emlékezhetnek arra, hogy körülbelül 1 hónappal ezelőtt szinte felrobbant az internet, miután egyes összehasonlításokban az új gépek gyengébbnek bizonyultak korábbi kiadásaiknál.

Mi is több ízben teszteltük őket és az első firmware frissítés után bebizonyosodott, hogy valóban szoftveres és nem hardveres gondokkal küzdöttek az Intel 8. generációs CPU-kal szerelt gépek. Olyannyira, hogy akár kétszeres teljesítmény javulást is tapasztaltunk egymás mellett összehasonlítva a 2016-os és 2018-as MacBook Prókat.

Itt azonban nem ért véget a történet, ugyanis pár napon belül néhány felhasználó a hangszórók recsegéséről számolt be. Mi ilyen jelenséget korábban nem tapasztaltunk, de a hibát elismerte az Apple és újabb javításokon kezdett dolgozni, amit a macOS High Sierra 10.13.6-os frissítése hozott el, még éppen a macOS Mojave megjelenése előtt.

Az Apple a következőt írja a frissítésről:

„A macOS High Sierra 10.13.6 verziószámú 2. kiegészítő frissítés növeli a stabilitását és a megbízhatóságát a 2018-as MacBook Pro Touch Bar modelleknek. A frissítés ajánlott minden felhasználó számára.”

Phil Schiller az új MacBook Prót prezentálja

A MacRumors megkeresésére az Apple annyival egészítette ezt ki, hogy valóban a hangszórók rendellenes viselkedésére nyújt gyógyírt. Emellett pedig további javításokat eszközöltek a kernelben, ezért minden felhasználó számára ajánlott a frissítés. Az ősszel érkező macOS Mojave megjelenése előtt valószínűleg már nem lesz több High Sierra verzió, aki ilyen gépet vásárolt vagy tervezi a jövőben, az szerezze be minél hamarabb a frissítést az App Store-ból!

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!