imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A szomszéd Animojija mindig zöldebb


Az iPhone X technológiai szempontból egy csomó irigylésre méltó fejlesztéssel érkezett. Fene sem gondolta volna, hogy ezek közül pont a beszélő kaki fogja megihletni a riválisokat…

Az a hír járja a dél-koreai ETNews háza táján, hogy a Samsung legújabb, még bemutatkozás előtt álló üdvöskéje, a Samsung Galaxy S9 és Galaxy S9 Plus szintén animojikkal szeretné majd sokkolni a bemutatón összegyűlt közönséget. Persze valószínűleg nem ezzel a névvel, de hasonló funkcionalitással. Sőt mi több, ha igazak a hírek, a szomszéd animojija

„még fejlettebb“ lesz. MÉG FEJLETTEBB!!!

Hirtelen azt se tudom, hova kapjam a fejem. Ez már a forradalom hangja? Bekövetkezett a technológiai szingularitás? Mégis hogy lehet egy beszélő kakit, kiscicát, űrlénykét tovább fejleszteni? Mind a 20 körmön tövig rágom menten.

Nade viccet félre téve, ez egyben nyilván azt is jelenti, hogy a Samsung is komolyabban elkezdett foglalkozni az előlapi szenzorcsoporttal, ugyanis az animojik – bár primitív szinten működnének csak az előlapi kamerával – igénylik a 3D érzékelést. A dél-koreai gyártó korábban is rendelkezett már arcfelismerővel és íriszleolvasóval, ezek azonban a felhasználói tapasztalatok alapján nem bizonyultak elég hatékonynak, sem elég biztonságosnak. Ironikus módon tehát könnyen lehet, hogy

épp az animojik lesznek korunk arcfelismerő technológiai fejlődésének motorjai.

Ugyanis, ha a gyártók egymással versengve egyre jobb animojikat akarnak készíteni, akkor az egyben azt is jelenti, hogy egymással versengve egyre jobb arcfelismerő technológiákat készítenek. Kicsit kifordult haladási irány, de legalább előre visz.

Közben egyébként azon morfondíroztam, hogy az animojik leginkább csak mifelénk, az európai kultúrkörben számítanak tökéletesen érdektelen fejlesztésnek (nyilván a mögötte álló technológiát nem idevéve). Ha belegondolunk, mind az ázsiai, mind az amerikai régiókban (ahol veszik is az iPhone-t) sokkal nagyobb a kereslet az efféle úri huncutságokra.

Ázsiát, az anime műfaj őshazáját talán nem kell különösebben magyarázni – Japán, Dél-Korea, Kína legjobb tudomásom szerint kulturálisan is rá van pörögve az ilyesmire. Az Egyesült Államok meg mindig is a individualizmus, egyéni kifejeződés, önérvényesítés – kollektív tudatba vésődött, kiemelt fontosságáról volt híres. Persze, hogy mindenre vevők, amivel egy kicsit is kifejezhetik magukat, egyediek lehetnek.

De ez csak az én fejtegetésem volt, ha mást gondoltok, ér vitatkozni a kommentekben!

Forrás: Macrumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!