imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szörnyet alkottak: iPhone + Apple Watch hibrid


A Caviar mától joggal érdemli ki, a szórakoztató elektronikai ipar Dr. Frankensteinje címet. Szörnyszülöttük nemcsak funkciótlan, még veszett drága is.

Ahogy a 2010-es évek elején élt a törvény, miszerint minden létező számnak kell léteznie egy dupstep remixe; úgy érvényes az a másik törvény is, miszerint minden szekrénynél kisebb használati tárgynak kell rendelkeznie egy aranyba öntött változattal is. Természetesen ez alól az iPhone sem kivétel, párszor már mutattunk is különböző darabokat.

Ezeket a termékeket, ha nehezen is, de legalább lehetett racionalizálni: van az a társadalmi réteg, akiknek rengeteg pénze van, és akik szeretik az aranyat. Körvonalazható volt tehát egy ugyan kicsi, de legalább létező felvevőpiac. Ezúttal viszont már átléptünk egy határt…

A Caviar cégnek már számos luxus iPhone változatot köszönhet a világ. Legfrissebb kiadásuk azonban az értelmezhetetlenség hátárát nemcsak hogy súrolja, hanem egyenesen átszaggat rajta, mint űrrepülő Kistarcsa és Csömör határán. Egy szörnyet hoztak létre, egy rettenetes összenövést, egy rút torzszülöttet. Íme a kollekció egyik teremtménye:

Igen, jól látod. Az ott bizony egy teljes Apple Watch az iPhone XS hátlapjára hegesztve, arany óraszíjjal természetesen. Persze az emberbe ilyenkor óhatatlanul is elkezdenek tódulni a kérdések miértekről, értelemről, funkcionalitásról, de higgyétek el, egyszerűbb, ha elengeditek ezeket. Ne kérdezd, hogy hogyan lehet ezt tölteni. Ne tedd fel a kérdést, hogy mi értelme. Ne filozofálgass azon, hogy miért kerül közel 6 millió forintba ez a sz@r. Könnyebb lesz így.

Külön szeretném felhívni a termék hibátlan weboldalára is a figyelmet. Marketinges legyen a talpán, aki ehhez termékleírást és promóciós szöveget tudott készíteni, de sikerült. Csak pár idézet: „Oh igen, ez a dizájn vonzza a tekintetet!“, „Micsoda ragyogó ötlet, micsoda luxus teljesítmény!“, „Hihetetlen ötlet…“. A kollekcióhoz tartozik egy videó is, ami hasonlóan szemet gyönyörködtető, a szőlőföldön bőrfotelben ülő „milliárdostól“ kezdve, az Apple Watch svájci órák közé sorolásáig. Élvezzétek:

„Egy férfinak oly kevés dolog lehet szenvedélye: autó, fegyver, okostelefon és svájci óra.“

Neked mi a szenvedélyed?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!