imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szövetség a telefonlopások ellen


Szerintem szinte mindenki ismer olyat, vagy saját magával is előfordult már, hogy loptak el tőle telefont. Szerencsére velem nagyon régen fordult elő utoljára, egy már akkor sem sokat érő Nokia 3330-as készüléktől szabadítottak meg, ami az ilyenkor szokásos rengeteg kényelmetlenséggel járt. Az adatok elvesztésének elkerülésére régóta kínál megoldást az Apple az iCloud Backup szolgáltatásával, és az iOS 7 megjelenése óta a Find My iPhone is sokat fejlődött, hiszen ha be volt kapcsolva, most már visszaállítás után sem tudják illetéktelenek használni az iPhone-unkat az iCloud jelszavunk nélkül. Talán kevesen gondoltak erre eddig, de ez tényleg annyira igaz, hogy a hivatalos szervizekben sem tudnak mit kezdeni az iPhone-okkal amíg a tulajdonos nem kapcsolja ki rajta ezt a védelmet.

Find My iPhone

Az Apple tehát már lépett, most azonban több nagy gyártó és amerikai mobilszolgáltató is észbe kapott, és létrehoztak egy szövetséget a telefonlopások számának csökkentése érdekében. A tagok az Apple mellett a Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft, Nokia és a Samsung. 2015. júliusa után aki ezen gyártóktól vásárol készüléket távolról is tudja majd törölni az adatait, illetve használhatatlanná tudja tenni okostelefonját az illetéktelenek számára.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!