imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szundi, az Apple egyik alelnöke néha elalszik a meetingeken


Olykor szeme csukva tartásával és feje hátradöntésével jelzi csendespihenője kezdetét, az elbeszélések szerint néha még horkol is.

Van egy egészen érdekes figura az Apple vezérkarában, akinek nagyobb felelőssége volt és van a cég sorsát illetően, mint azt korábban akár ő akár a munkatársai gondolták. Ő Szundi, ismertebb nevén Eddy Cue, az Apple internetes szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke, mondhatni Steve Jobs halála óta az Apple második embere, aki olykor hajlamos álomra hajtani fejét a meetingek alatt, főleg mikor Siri kerül szóba.

Csak semmi bóbiskolás.

Belsős anekdoták alapján a The Information újságírója egy nagyon vicces sztorira bukkant, amikor az Apple egyik legbefolyásosabb emberének munkakörét és fontosságát próbálta feltérképezni. Több volt alkalmazott is úgy emlékszik, az öreg Eddy olykor hajlamos csukott szemmel, fejét hátradöntve végigülni a meetingeken. Simán elképzelhető, hogy csak pihenteti a szemét ilyenkor, de állítólag két alkalommal az is megesett, hogy a hétalvó alelnök fel is horkantott.

Nos, a dolog összetettebb lehet, mint azt elsőre gondolnánk. Egyrészt, Eddy évi 30 millió dolláros keresetével simán lehet, hogy a helyi menő arc, akinek a társaságát szívesen keresik bulizni vágyó hölgyek és urak, az Apple alkalmazottja pedig képtelen ennek ellenállni. Az is lehet, hogy egyszerűen csak fáradékonysággal járó betegséggel küzd Eddy Cue, ebben az esetben innen is jobbulást kívánunk neki!

Ám, a The Informationnek megszólaló ex-munkatársak mindegyike azt is hozzátette, hogy Eddy Cue brutálisan sokat dolgozik, olykor túl sokat is várnak tőle az Apple-nél. Kétségtelenül az ő szerepe nőtt legnagyobbat az elmúlt 10 évben a cég vezetőségében, hiszen az ő irányítása alatt készül minden online szolgáltatás fejlesztése és üzleti stratégiája, ami mára a cupertinóiak bevételének számottevő részét teszi ki.

Emiatt sok kritika is érte őt az évek során, hiszen az Apple Music például 3 év lemaradással indult el az USA-ban a Spotify-hoz képest, igaz ahhoz képest szép számokat produkálnak így is. Világszinten pedig mára a második legnagyobb zene szolgáltató az Apple lett, viszont a Netflix-szel konkurálni kívánó átfogó szolgáltatásuk még mindig várat magára.

Nagy pacsi!

Persze szépen pörög a szolgáltatási szektor, a legutóbbi pénzügyi jelentés során például azt is láthattuk, hogy 60%-kal nőtt az előfizetők száma egy éves összehasonlításban. De egyes elemzők szerint az Apple nagyon elkésett, amiért a volt munkatársak nem Eddy Cue-t hibáztatják, hiszen elmondásuk szerint karizmatikus személyisége nagy munkabírással párosul és mindent megtesz a csapatáért.

Forrás: The Information

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!