imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szuper Apple Music funkciót találtunk a Messengerben


Az Apple Music chat botja végre értelmet adott a mesterséges intelligencia algoritmusoknak. Nem tudod mit hallgass? Akkor ezt próbáld ki!

A Facebook a Messenger üzenetküldő alkalmazással csúcsra tolta a cégek és a potenciális vásárlók közötti közvetlen kommunikáció. Aki nem hallott volna még a chatbotról, annak annyit érdemes tudnia, hogy egy MI algoritmus széles tudáskörrel próbálja eligazgatni az ügyfeleket, adott esetben megválaszolni a gyakran ismételt kérdéseket vagy ajánlásokat tenni.

Nemrégiben pedig belebotlottam az Apple Music chatbotjába. A “beszélgetés” pár perc múlva, mikor már kezdtem teljesen kellemetlenül érezni magam, hogy egy robottal beszélgetek, nagyon érdekes fordulatot vett.

Alapvetően nem vagyok nagy Apple Music rajongó. Ízlések és pofonok, de nekem a Spotify a nyerő. Évekkel ezelőtt azért kezdtem rá előfizetni, mert sosem tudom mit hallgassak, nem szeretek lejátszási listákkal bíbelődni. Viszont hangulat alapján nagyon jól működnek általában az ajánlások. Legalábbis nálam.

Ahogy az Apple Music-nak pötyörésztem a Messengerben, észrevettem, hogy küld egy zenét, ha küldök egy emojit. Először nem értettem mi történik, aztán rájöttem, hogy az emojikkal meghatározhatjuk, hogy milyen hangulatú zenét szeretnénk hallgatni. Hát kell ennél jobb felhasználói élmény 2018-ban?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!