imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Szupervonatot építhet az Apple Indiában


Már, ha hihetünk az ország vasútügyi miniszterének, aki kijelentette, hogy olyan cégekkel kooperálnak majd a szélsebes vonatok ügyében, mint az Apple. Az viszont óriási rejtély, hogy mi köze az Apple-nek a vonatokhoz.

India jelenleg az egyik legfontosabb piac az Apple számára. Egyrészt, mert a világ második legnépesebb országáról beszélünk, hisz alig marad le Kína mögött; másrészt India növekvő piacot jelent a mobilgyártók számára, ahol a piac egyre nyitottabbá válásának köszönhetően manapság nem okoz gondot eladni közel 350 dollárért egy iPhone SE-t sem. Az alacsonyabb ár megtartásának azonban vannak feltételei, például, hogy az itt értékesített készülékek egy részét Indiában gyártsák, de talán az is közéjük tartozik, hogy az Apple beveti a legfejlettebb önvezető technológiáját is az ország vasúthálózatának fejlesztése érdekében.

Mivel Indiában nagy távolságokról beszélhetünk, ezért nagyon nem mindegy, hogy 30 kilométer/órával döcög-e a MÁV (akarom mondani Delhi – Mumbai sihuhu) vagy 600-zal. Az ügyben kompetens miniszter, Suresh Prabhu a Business Today-nek elmondta, hogy rajta vannak a probléma megoldásán és “olyan cégekkel működnek együtt, mint az Apple.” Oké, de kit érdekel, hogy Indiában Apple-vonat jár-e vagy sem? Valószínűleg még az ott élő 1,3 milliárd ember nagy részét sem. Azonban izgalmas abba belegondolni, hogy vajon mégis mit tehet az Apple az ügy érdekében?

Nemrégiben felröppent a hír, hogy az Apple titkon esetleg mégsem engedte el az autógyártás felé táplált ábrándjait. Az pedig tudva levő, hogy a cég saját önvezető technológián dolgozik, amely ha nem is a saját járgányukat, de más gyártók autóit vezérelheti majd. Ha az Apple valóban felhasználná az önvezető technológiákban szerzett tapasztalatait és a tömegközlekedés területén kamatoztatná, az egy egészen új irányt mutathatna mind a cégnek, mind pedig a világ vezető tech vállalatainak.

Forrás: Cult of Mac

Az Apple Indiai ügyleteiről ejtettünk már szót korábban, ha lemaradtál róla most bepótolhatod. Az Apple olcsó iPhone-ja nem csak Indiában népszerű, hanem hazánkban is: jelenleg mindössze 99 900 forintot kérnek érte az iSTYLE üzletekben. Ha új iPhone vásárlásán gondolkozol, akkor most érdemes lecsapnod rá!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!