imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Tajvanba költözhetnek az Apple gyárai a koronavírus miatt


A Kínát sújtó járvány miatt Tajvanba teheti át a gyártás egy részét az Apple. Ez főként az iPad, AirPods, MacBook, Apple Watch négyest érintheti. 

Naponta jelennek meg új hírek a koronavírusról. Egyes szakértői vélemények szerint már túl vagyunk a tetőzésen, mások szerint a több napos lappangási idő miatt könnyedén érkezhet egy újabb hullám. Éppen ezért röppent fel a hír, miszerint az Apple fontolóra vette, hogy diverzifikálja a gyártási folyamatot, és annak egy kisebb részét Tajvanba telepítse át.

A Digitimes szerint február végéig szinte lehetetlen visszatérnie az Apple kínai gyártosorainak a normális kerékvágásba, ez pedig komoly bevételcsökkenéshez vezethet. Sőt, a történéseknek hála az Apple részvényeinek értéke 3,5%-ot csökkent, az éves árbevétel pedig akár 4 milliárd dollárral is kevesebb lehet. Mindebben szerepet játszik, hogy az új termékek legyártása, ezzel pedig akár a bemutatása is csúszhat, a meglévő termékek legyártása visszafogott ütemben zajlik, ezzel pedig meglévő rendeléseket sem tudják megfelelő módon teljesíteni.

A jelentés szerint elsősorban az iPad, az Apple Watch, az idáig csak pletykákban szereplő AirPods Pro Lite, valamint a Macbook Air és a Macbook Pro gyártása kerülhet át Tajvanba, illetve egész pontosan ezek egyharmada. Főként utóbbi termékeknél lenne ez fontos, a helyzet ugyanis nem csupán az Apple laptopjait, de a globális eladásokat is visszavetette, nagyjából 30%-kal. És ez sokkal rosszabb is lehet, ha hamarosan nem indul be újra a termelés, ugyanis körülbelül március közepéig, végéig halmoztak fel tartalékot a különböző gyártók.

Az Apple természetesen minden ilyen hír elhangzásakor közli, hogy számukra az emberi tényező az elsődleges, és mindent megtesznek hogy saját dolgozóik, illetve a beszállítóik minden segítséget megkapjanak.

Forrás: 9to5mac

Te követed az eseményeket a járvánnyal kapcsolatban?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!