imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Találd ki: iPhone X-zel vagy iPhone 8-cal készült a kép?


Korábban már alaposabban végigvettük az iPhone X és az iPhone 8 (Plus) hasonlóságait és különbségeit. Az egyik ilyen volt a kamera, amely csak egy hajszálnyival jobb a X-ben. Vajon mit jelent ez a gyakorlatban? Mondd meg te!

Kétségtelen, hogy a most szeptemberben bemutatott készülékek közül az iPhone X-et jelölte ki az Apple, mint következő zászlóshajót. Ettől függetlenül az iPhone 8 is bőven partiban van vele, sőt sokaknak talán még kedvezőbb választás is lehet, és nem csak az alacsonyabb ár miatt. Főleg a Plus, ami az OLED kijelzőt és a FaceID-t nem számolva a legtöbb specifikációban egyezik a csúcsmodellel. Ide tartozik a kamera is, ami mindkét modellben két 12 megapixeles nagylátószögű és teleobjektíves dupla kamerarendszer. A portré mód, a portrémegvilágítás és az optikai zoom is a közös tulajdonságok közé tartozik, ahogy a nagylátószögű objektív: ƒ/1,8-as fényrekesze is.

Az iPhone X-ben azonban a teleobjektív ƒ/2,4-es rekesze valamivel profibb a Plus ƒ/2,8-asánál, és a mindkét lencsére vonatkozó optikai képstabilizátor sem elhanyagolható. Kérdés, hogy ez a kis eltérés mennyire érződik a gyakorlatban, mennyivel jobbak iPhone X-zel készült fényképek? Döntsön a szemetek, itt egy képösszeállítás, ahol egymás mellett láthatjátok ~ugyanazt a képet a két eltérő típussal készítve. A végén jönnek a megoldások is.

#1

#2

#3

#4

Megoldások

  1. A felső volt az iPhone X, az alsó az iPhone 8 Plus.
  2. A felső volt az iPhone 8 Plus, az alsó az iPhone X.
  3. A felső volt az iPhone 8 Plus, az alsó az iPhone X.
  4. iPhone X balra, iPhone 8 Plus jobbra.

Forrás: CNet

Bármelyik készülék mellett is teszed le a voksod, már mindkettőre leadhatod a rendelésed. Most, hogy elvileg az iPhone X gyártási problémái is megoldódtak már, remélhetőleg folyamatosan jönnek majd a készletek, így nem kell majd olyan sokat sem várnod, ha a csúcsmodellt választod. Az iPhone 8 Plus-t meg akár azonnal viheted is az iSTYLE üzletekből.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!