imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Támogatást kapott a Final Cut Pro X a külsős bővítményekhez


Mostantól harmadik féltől származó bővítmények is használhatók lesznek az Apple népszerű videóvágó szoftverével.

A minap jelentette be az Apple, hogy a Final Cut Pro X legújabb frissítésétől kezdve a program támogatja majd a külsős fejlesztőktől származó bővítményeket is, amely így közvetlenül az appból lehet majd használni. Ez egy meglehetősen szoros integrációt jelent majd, például a médiafájlokat könnyedén áthúzhatjuk, lejátszhatjuk, szinkronizálhatjuk majd a Final Cut és a bővítmény között.

Ezeket egyébként a Mac App Store-ból tölthetjük le, az Apple létre is hozott egy alaposabb gyűjtést belőlük (és sok másik hasznos alkalmazásból videózáshoz). Olyanokra kell itt gondolni, mint az utómunkázást elősegítő Frame.io; a stock anyagok vásárlását lehetővé tévő Shutterstock, vagy a CatDV az assettek kezeléséhez.

A legújabb Final Cut Pro frissítés ezen kívül több másik hasznos újdonságot is tartalmaz a zajcsökkentéstől kezdve, a csoportos megosztáson keresztül, a vadiúj lebegő timcode ablakig. Ha ilyesmiben utaztok, mindenképp vessetek rá egy pillantást.

Forrás: Apple

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!