imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tanítsd a gyereket programozni LEGO robottal


Az iPhone és a LEGO együtt nem csak remek készségfejlesztő, de tényleg jó móka is lehet. Nem csak gyerekeknek.

A LEGO Mindstorms termékcsalád sokaknak ismerősen csenghet. Ez az a végtelenül jópofa játék, amivel könnyedén elsajátíthatjuk a programozás alapjait. A Boost kifejezetten gyerekeknek szánt építő csomag mostantól iOS kompatibilis, így a lehető legkönnyebb módon lehet belevágni az építgetésbe, aminek csak a képzelet szabhat határt.

19601-20340-LEGO_BOOST_GROUPE_WHITE_NO_box_V014-2-l

A Mindstorms és a Boost zsenialitása abban rejlik, hogy észrevétlenül képes a gyerkőcökbe beleplántálni azokat a képességeket, amik elengedhetetlenek a későbbiekben a kódoláshoz. Na persze nem kell hozzá hosszú programsorokat írni, éppen csak egy algoritmust kell “össze legózni” az elérhető utasítások széles tárházából. A robotok mozgás és hangutasításokat képesek végrehajtani a vezérlőegység és a szenzorok segítségével.

img_0804

 

A gyártó 7 éves kortól ajánlja a gyerekek kezébe adni az “okoslegót”, ami jó lenne, ha hazai viszonylatban is minél több iskolába eljutna, és sokan ki tudnák próbálni. Persze a nagyobbakat is napokra le tudja kötni egy-egy építősdi. Talán nincs olyan fiú, aki ne szeretne Legózni.

img_0703

A legújabb iOS kompatibilis Boost szett 5 megépíthető figurát rejt magába, közte Varnie-t, a robotfigurát. Az építőelemek egy Move Hub köré összpontosulnak, amire vezeték nélkül küldhetjük át a parancsokat, és további szenzorokat csatlakoztathatunk hozzá, mint szín-és fénymérő szenzor vagy mozgásszenzor, ezzel kibővítve a lehetőségeket. Az egységbe hangokat is táplálhatunk, tehát például megtaníthatjuk a robotot, hogyha neki megy valaminek, akkor kérjen elnézést.

img_0720

Az 543 elemből álló szetthez szükségünk lesz 6 darab AAA elemre (egy akkumulátor nem fért volna el benne?), egy iPhone-ra vagy iPadre és egy jóadag kreativitásra és képzelőerőre. Az egyszerüsített, gyerekbarát kezelőfelülettel rendelkező alkalmazás ingyenesen letölthető lesz az App Store-ból, a Boost csomagot pedig 160 dollár körüli (+áfa) áron tudjuk majd megvásárolni 2017 második felében.

Forrás: Tech Crunch és AppleInsider

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!