imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tap Company – dől a pénz Miamiban!


Mindig is szerettél volna Miamiban indítani egy céget a tengerparton, ahol kétes ügyletekkel mesés vagyonra tehetsz szert pillanatok alatt? Nem veted meg néha a szerencsejátékot és bejön a ’80-as évek stílusa? Nem félted a kezeidet az ínhüvelygyulladástól? Akkor a Tap Company a te játékod!

A POSSIBLE Games neve nem először tűnik fel itt az iMagazinon, írtunk már az Én kicsi Tescómról, az Adventures of Poco Ecóról és a Merchants of Space-ről is – bizony, ezek mind a magyar vonatkozással is rendelkező fejlesztőcsapat játékai közé tartoznak. Most egy egészen érdekes új koncepció köré építettek egy játékot, ez lett a Tap Company.

A sztori röviden annyi volna, hogy Miamiban alapítunk egy tőzsdei startupot. Ahogy az lenni szokott, egy koszos kis épületben kezdődik minden – bár legalább a tengerparton – először csupán néhány alkalmazottal. A célunk, hogy pénzt csináljunk, minél több pénzt, rengeteg pénzt! Mi kell ehhez? A fejlesztéseken és új alkalmazottak felvételén kívül még két dolog: egy kis szerencse, és rengeteg kattintgatás.

Tap Company

A Tap Company ugyanis nem kifejezetten egy stratégiai vagy menedzserjáték. Nincsenek bonyolult feladatok, elsajátítandó taktikák, kiismerendő mechanizmusok. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, egyvalami kell: őrült tempóban kattintgatni (koppintgatni) a különböző szobákon, ugyanis minden egyes érintés pénzt jelent. Ahogy fejlesztjük a szobákat és veszünk fel egyre több alkalmazottat, úgy csinálhatunk még több pénzt. A végső cél? Egy rahedli pénz, amiből aztán felépíthetjük a világ legmagasabb (többé-kevésbé) legális kaszinóját.

Ez elsőre nagyon bárgyún hangzik, és valljuk be, másodikra is az, van azonban az egésznek egy bája, ami miatt újra és újra elindítjuk majd a Tap Company-t, hogy összekattintgassunk rongyos pár millió (milliárd) dollárt. Néha meglátogat minket a rózsaszín flamingó, vagy a köldökig kigombolt ingű postás, akik zsetonokat hoznak, melyeket a pincében található illegális kaszinóban verhetünk el. A jutalom? Természetesen pénz.

Tap Company

Gyorsan rájövünk majd, hogy nem érdemes egy ujjal bénázni, ugyanis a Multi-Touch technológiának köszönhetően akár mind a tíz ujjunkkal tapicskolhatunk. Az eredmény? Tízszer annyi pénz! Erre a trükkre egyébként szükségünk is lesz majd az egyes kihívások teljesítéséhez, ahol határidőre kell dolgozni, khm, koppintgatni. „Pro” tipp: az iPadek (különösen az iPad Pro) kijelzője elég nagy ahhoz, hogy akár ketten is őrült tempóban nyomogassák – mondanom sem kell, mit jelent ez: még több pénzt!

Jó hír, hogy ha már beröffentettük a céget, akkor rendes főnökhöz méltóan hátradőlhetünk, magától is gyűlik a pénz (vagyis gyűjtik azt a szorgos alkalmazottaink). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha éppen nem aktív a játék, a háttérben másodpercenként akkor is keresünk egy fix összeget az embereink mennyisége és szintje alapján. Rossz hír, hogy nincs iCloud-szinkronizáció, vagyis minden eszközünkön külön profillal játszunk, ami engem kissé érzékenyen érint, mivel vissza kell adnom a demó iPad Prót, így bukok néhány milliárd dollárt – de hát végül is ilyen a tőzsde világa.

Tap Company

Ha valaki a fenti sorok után nem igazán érti, mi a Tap Company lényege, nyugodjon meg, én is így vagyok ezzel. Ettől függetlenül valamiért nagyon szórakoztató és addiktív, magam sem tudom megmagyarázni pontosan miért. Talán a nagyon vicces és aranyos rajzolt grafika teszi, vagy az, hogy motivál a hatalmas kaszinó építése. Egyébként állítólag valamiféle sztori is megjelenik előbb-utóbb, bár én még nem jutottam el idáig:

Van azonban egy aprócska bökkenő! Egy idő után megjelenik egy furcsa pont az égen, ami csak nem akar eltűnni onnan, mi több, egyre aggasztóbb méreteket ölt. Mi lehet az? Jelent bármi veszélyt a földre nézve? Ha igen, ott leszel, amikor szükség van rád?

A Tap Company ingyenesen letölthető, ezért egy próbát mindenképp megér. Alkalmazáson belüli vásárlásokat is tartalmaz, ezekért a kaszinóban elverhető zsetonokat vehetünk, illetve rövid reklámvideók nézegetéséért is zsetonokkal jutalmaz.

• Tap Company letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes, IAP)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!