imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tapétavékonyságú tévék, okosórák és otthoni asszisztensek az IFA 2017-en


A napokban zajló IFA 2017 hagyományosan az év egyik legnagyobb tech eseménye. A berlini rendezvényen az Apple természetesen nem képviselteti magát, viszont az összes konkurens gyártó igen: itt mutatja be legnagyobb újdonságait a Samsung, a Panasonic, az LG, a Huawei és a Sony is. Lássuk, mik az idei trendek.

Az IFA általános tech esemény lévén nem csupán a okostelefonokról szól, annak ellenére, hogy néhány gyártó erre a rendezvényre időzíti új telefonjainak bemutatását. Egyrészről nagyon kevés az izgalmas újítás ezekben a készülékekben, másrészről a valóban fontos bejelentések (mint például a Samsung Galaxy S8, Note 8, OLED iPhone) nem itt esedékesek. Viszont van minden más a tévéktől kezdve az okosórákon át a legkülönbözőbb okosháztartási gépekig.

Tapétavékonyságú tévék

Bár a tévék nem számítanak a legnépszerűbb tech kütyüknek, az IFA-n rendszerint mindig nagy felhajtás körülöttük és ez idén sincs másképp. A Samsung idén nem újított nagyot, a hajlított kijelzős Q8-as tévéiből kiadott egy sík változatot. Úgy látszik, a hajlított tévék után ez az új trend, ugyanis a legtöbb gyártó idei legnagyobb dobása a tapétavékonyságú tévé. A CES-en bemutatott LG Wallpaper után főleg a kisebb gyártók rukkoltak elő hasonló megoldásokkal, beleértve a Metzt, a Vestelt, a Toshibát és a Grundigot.

A nagyok többnyire tartózkodóak, a Samsung például az OLED technológia miatt nem gondolkozik ilyesmiben. Ha már OLED, akkor itt az új őrület, az ULED. A Hisense eljárása a LED LCD működési elvére épül annyi különbséggel, hogy a háttérvilágítást rengeteg, egyesével vezérelhető zónára osztották, így a tévé nagyon pontosan tudja az egyes képrészletek fényerejét korrigálni. A gyártó szerint ezzel közel tökéletes feketét tudnak elérni, ami a lapos tévék megjelenése óta probléma a hagyományos képcsöves tévékkel szemben.

A Panasonic átlátszó OLED tévéjével tűnt ki a maszlagból, ám egyelőre még csak prototípusról beszélhetünk és a technológia sem teljesen tökéletes. Kíváncsian várjuk tőlük a folytatást.

Okosórák

A napokban egy rövidhír formájában számoltunk be arról, hogy a Q2-ben igencsak domináns szerepet vállalt az Apple az okosóra piacon. Nos, az IFA-n pont a legnagyobb riválisok jöttek elő új órákkal. A Samsung bemutatta a Gear Fit 2 Prót és a Gear Sportot. Nem nagy meglepetésre külsőre és belsőre sem történt nagy változás, egy igencsak feledhető frissítésről van szó. A piac harmadik legnagyobb gyártója, a Garmin már annál érdekesebb újítást hozott: elindították a Garmin Pay-t, ami támogatni fogja a Visa és MasterCard kártyákat, mellyel sikerült feladniuk a leckét az Apple-nek.

Otthoni asszisztensek

Szintén írtunk róla korábban, hogy a Sony egy a HomePodhoz meglehetősen hasonlító eszközt mutatott be. Az eszköz érdekessége, hogy nem csak egy hangalapú asszisztensről van szó, gesztusvezérléssel is működni fog. A japán gyártó LF-S50G “fantázianévre” keresztelt termékét a Google Home közvetlen riválisának szánja. Elmondásuk szerint hangminőség szempontjából páratlan megoldás lesz, amelyet a Google Asszisztens vezérel majd. Maga a készülék cseppálló kialakítással és 360 fokos hangszóróval rendelkezik.

A Lenovo egyedi megoldásával szeretne piacot robbantani: saját otthoni asszisztensüket egy dokkoló állomás formájában képzelik el. A Home Assistant Pack tartalmaz egy tabletet, illetve magát a hangszórót, így együtt pedig otthoni asszisztensként tudnak majd funkcionálni. Nem feltétlenül sikerült feltalálniuk a spanyol viaszt, de legalább olcsó lesz: a hangszóró nettó 69 dollár, míg a kompatibilis tabletek 129 dollárnál kezdődnek majd.

Forrás: Cnet

Az IFA után hamarosan az Apple is megtartja saját kis termékbemutatóját, a szokásos szeptemberi keynote-ot, ahol a cupertinóiak lerántják a leplet idei csúcstelefonjukról. Addig is van még időd szétnézni az iSTYLE akciós ajánlatai között. Siess, ne hogy lemaradj róluk!

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!