imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iPhone 7s sold out

Tarolja az eladásokat a fekete Plus modell


Az Apple nagyon szépen demózta a duplakamera újdonságait a bemutatón. Meg is látszik az eredmény a mutatókon. Először az iPhone eladások történetében a nagyobb testvérből fogy a legtöbb.

Úgy tűnik egyre több ember képes megbékélni a hatalmas méretű telefonokkal. Ebben minden bizonnyal jelentősen közre játszik, hogy a Plus modellekkel egy elképesztően jó kamera érkezett. Ráadásul a szteroidozott változat több RAM-ot is kapott, ami megint csak sokat nyomhat a latba.

iPhone 7s objektívekkel

Amióta van alap és Plus modell, mindig a kisebb verzióból fogyott több, annak ellenére, hogy eddig is volt valami extra, ami csak a Plus-ban volt elérhető. Tavaly például az iPhone 6s esetében a vásárlók 41%-a választotta a 5,5 inches modellt, az iPhone 6-nál pedig 35% vállalta be a péklapát méretet.

Bár az Apple soha nem osztja meg az eladások pontos adatait, a Slice Intelligence nevű cégnek mégis sikerült információkat szereznie. Egy hatalmas adatbázist tartanak fent, azon amerikai felhasználóknak adataiból, akik engedélyezték, hogy a cég robotjai szkenneljék a rendeléseiket visszaigazoló emaileket. Egész pontosan 32 ezer ilyen levelet elemeztek, ebből következtetve melyik szín, méret és tárhelyopció a legkelendőbb.

iPhone 7s JetBlack

 

Nem meglepő módon az új színekből akartak a legtöbben maguknak. Úgy tűnik, hogy az Apple figyelmeztetése, miszerint a Jet Black könnyen fog karcolódni sokakat elijesztett az egyébként gyönyörű színtől, a vásárlók 23%-a döntött, úgy, hogy vállalja a kockázatot.

A kozmoszfekete borítást egy új mérnöki eljárással készítjük el – precíziós, kilenclépéses anodizálási és polírozási folyamattal. A felület keménysége pontosan olyan, mint a többi anodizálási eljárással készülő Apple-terméké, azonban a használat során a magasfényű felületen apró karcolások jelenhetnek meg. Ha aggódnál emiatt, azt javasoljuk, hogy használd a nagy választékban kapható tokok valamelyikét iPhone-od védelmére.

Ennek duplája, azaz 46% fogyott viszont a matt fekete árnyalatból. A vásárlók több mint kétharmada tehát valamelyik új, sötét szín mellett tette le a voksát.

iPhone 7 rendelési adatok, színek

 

Borítékolható volt az is, hogy hogy a középső, azaz a 128 gigabájtos tárhelyopció lesz a leggyakoribb választás, a vásárlók 67%-a ilyet vett. Érthető, hiszen relatív kevés ráfizetéssel, négyszer akkora helyet kaphatunk, mint az alap verzió. A maximális 256 gigás méretre is sokan lecsaptak, kelendőbb lett mint a 32 gigás. Előbbi 19, míg utóbbi 14 százalékon áll.

A cég adatai alapján, most először a Plus modellből többet vittek, mint a sima iPhone 7-esből. Az új tulajdonosok 55%-a fog a jövőben 5,5 inches iPhone-nal mászkálni, és csak 45%-uk a 4,7 inchessel.

A frissen közzétett vásárlási adatok szerint az előrendelők 56%-a legalább egy iPhone-t már vett 2014 óta. 34%-uk semmilyen okostelefont nem vásárolt 2014 óta, a maradék tized pedig főként Samsung, Motorola és LG termékekről vált. Tim Cook valószínűleg dörzsöli is a tenyerét.

iPhone 7s

Ha pedig te is szeretnél beszerezni egy iPhone 7-et, ezen a honlapon adhatod le rendelésed. Jobb ha sietsz, a készletek rohamosan fogynak.

Forrás: Macroumors és 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!