imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tarolt a Fortune listáin az Apple


Habár mostanság elég sok álmatlan éjszakája lehetett a cég vezetésének, a Fortune mégis nagy becsben tartja a cég által képviselt értékeket, az Apple pedig ismét tarolt.

Miután Tim Cook bejelentette, hogy az Apple negyedik negyedéves jelentése alul fogja múlni az előzetes számításaikat, valószínűleg a vezetésnek és a befektetőknek is adódott néhány kellemetlen éjszakája. Korábban Viktor gazdasági oldalról részletesebben is megvizsgálta a kialakult helyzetet, illetve azt hogy milyen hírek okozták az Apple részvényeinek zuhanását. A piac szkeptikus az APPL részvényekkel kapcsolatban?

Nos erre a kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni, de az egyik legmegbízhatóbb amerikai gazdasági lap, a Fortune a “The World’s Most Admired Companies”, azaz a világ legstabilabb lábakon álló cégeit gyűjtő listáján a cupertinóiak minden kategóriájában taroltak. Innováció, minőség, hosszútávú befektetések, globális versenyképesség és a többi. Ezzel az Apple megelőzte például az Amazont is, amely papírjainak értéke elképesztő mértékben nőtt tavaly, majd az év végét jelentős bukással zárta.

A lista a Frotune és a Korn Ferry kollaborációjából született, utóbbi 3 750 cégvezető, elemző, igazgató és szakértő véleményét kérte ki.

Ahhoz, hogy felállítsuk a top 50-es listát, a Korny Ferry 3 750 a témában kompetens szakembert véleményét vette alapul.[…] Az első tíz helyezettre az előzetes listáról tudtak szavazni, amit a tavalyi mezőny legjobb 25%-a és a legjobban teljesítő cégek felső 20%-a alkottak bármely iparágból.

 

Érdekesség, hogy az Apple tényleges riválisai kiszorultak az első 5 helyről, a Microsoft a 6. helyet szerezte meg. Az ősrivális Samsung mindössze az 50. lett, igaz nekik már a 2018 sem indult úgy, ahogy azt várták. A tavasszal bemutatott Galaxy S9 25%-os csökkenést jelentett 2017-hez képest. Az Apple-t sorrendben az Amazon, a Berkshire Hathaway, a Walt Disney és a Starbucks követte.

A Fortune arra is megkérte a válaszadókat, hogy mérlegeljék a listán szereplő cégek vezetőinek elismertségének helyzetét. Az alulértékeltségi listát toronymagasan Satya Nadella nyerte, aki az utóbbi években szépen megtisztogatta a Microsoft tevékenységét a felesleges dolgoktól (Windows Phone, ugye) és visszavezette a céget a vezető szoftvergyártók közé. Őt követte Jeff Bezos (Amazon), Mary Barra (General Motors), Jamie Dimon (JPMorgan) és Tim Cook (Apple).

A legtúlértékeltebb vezetők sorrendben Mark Zuckerberg (Facebook), Elon Musk (Tesla és SpaceX), Tim Cook (Apple), Jeff Bezos (Amazon) és Jamie Dimon (JPMorgan) lettek.

Forrás: Fortune 1, 2, 3

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!