imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tárt karokkal várja az Apple a Windowsról migrálókat


A vendégszeretettel eddig se volt probléma, most viszont új szintre emelkedett a fogalom a macOS-ben…

Tűz és víz. Kutya és macska. Fekete és fehér. Windows és macOS. Noha hajlamosak vagyunk a klasszikus ellentétek közés sorolni a két operációs rendszert, a helyzet valójában nem ennyire drámai. Ettől függetlenül tény és való, hogy mindkét oldal magához szeretné csábítani a felhasználókat. Ha kell, akkor a másik oldalról.

Ezt elősegítendő az Apple zseniális taktikát választott. Azok számára, akik ugyan hajlandóak lennének a váltásra, de tartanak a fél életük átköltöztetésével járó nyűgöktől, bevezette a Migration Assistant intézményét. A segédprogram segítségével idáig egyszerűen költöztethettünk lokálisan tárolt adatokat Windowsról Macre.

Mostantól ugyanezt tudja majd a program, csak még sokkal többet.

Ahogy azt egy figyelmes Twitterező, majd a 9to5Mac is kiszúrta, a macOS Mojave legfrissebb bétájában hasznos képességekre tett szert az asszisztens. Mostantól például a dokumentumokon felül képes lesz alkalmazás accountok, kontaktok, e-mailek és külső féltől származó programok költöztetésére is. Ironikus módon ez például azt jelenti, hogy kvázi egy gombnyomásra szívhatod át például a Microsoft-féle Outlook teljes adatállományát a Widowsos variánsról a Macesre.

Touché!

Forrás: The Verge

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!