imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tartalmas frissítés érkezett a Logic Pro X-hez


Az Apple frissítette professzionális zeneszerkesztő programját, a Logic Pro X-et. Az új verzióval számos virtuális dobos és hangszín mellett az AirDrop és Mail Drop funkciók is beépítésre kerültek.

Az Apple 2002-ben vásárolta fel a Logic Prót fejlesztő német stúdiót, a C-labot, és azóta rendületlenül fejlesztik saját zeneszerkesztőjükként, számos hangstúdió és producer legnagyobb örömére. A GarageBand “komoly” testvéreként is felfogható Logic Pro X-hez ma érkezett meg a legújabb frissítés, ami nem csak új hangszíneket és dobstílusokat tartalmaz, de a különböző Apple készülékek közötti együttműködést is kiterjeszti.

Új hangszínek

A Logic Pro saját szintetizátoraira épülő gyári hangszínek száma több, mint kétszázzal nőtt az új verzióban, így mostantól még több zenei ötletet tudunk azonnal, bármiféle egyéni beállítás nélkül rögzíteni.

Az új hangszínek mellett a Logic beépített virtuális dobgép funkciója is kapott néhány új programot. A szám szerint 10 új stílus főként az elektronikus zene művelőinek kedveskedik, többek közt Dubstep, Tech House, Trap és Retro ’80s műfajú dobtémákat készíthetünk vele pillanatok alatt.

Drum_machines

Ha nem elégednénk meg a virtuális dobosaink munkájával, az új EDM Drum Kit Designer segítségével saját dobgépet tervezhetünk az általunk választott hangmintákat és effekteket kombinálva.

Új eszközök

A hangszíntár bővítése mellett több vadonat új modul is a frissítés részét képezi. Teljesen áttervezték a compressor effektet, így mostantól 7 különböző modell közül választhatunk a megfelelően egyenletes hang érdekében.

Compressor_logic_10.1

A szintetizátor modult is kibővítették, ezentúl saját hangmintáinkat betöltve érhetünk el egyedi wavetable hangzást.synth_wave_logic10.1

10 vadonat új Mellotron hangszert is tartalmaz a csomag, ami a lehető legközelebb áll az eredeti vintage hangszer nyújtotta élményhez.

Szorosabb együttműködés

A Logic Pro X-hez tartozó iPad alkalmazást, a Logic Remote-ot is frissítették, így az új funkciók jelentős részét már az iPadről is vezérelhetjük.

Logic_10.1+Remote

 

Az eddigi megosztási lehetőségek is bővültek, ezentúl az AirDrop, valamint a Mail Drop funkciók segítségével is elküldhetjük a Mac-ünkön elkezdett projektjeinket, ezzel leegyszerűsítve a más producerekkel való együttműködést.

A Logic Pro X 10.1-es verziója természetesen ingyenes frissítésként letölthető minden jelenlegi Logic Pro X tulajdonos számára.

Aki pedig még nem próbálta, de most kedvet kapott a Logic Pro X-hez, az megvásárolhatja az App Store-ban, ára 199,99 €. A zeneszerkesztőhöz tartozó iPad alkalmazás, a Logic Remote ingyenesen letölthető.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!