imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tavasszal érkezhet az Apple Watch


Továbbra is számos titok övezi az Apple első óráját. Angela Ahrendts szavainak köszönhetően most legalább talán a megjelenés dátumához kicsit közelebb kerülhetünk: úgy tűnik, jövő tavasszal érkezhet meg az Apple Watch az üzletekbe.

Ezt az információmorzsát egy, a dolgozóknak küldött videoüzenetben ejtette el az Apple üzleteiért felelős alelnöke, aki idén kezdte meg a munkát a cégnél, miután átcsábították a brit luxusmárkától, a Burberry-től ahol korábban – meglehetősen sikeres –vezérigazgatóként ténykedett. Angela Ahrendts az alábbiakat mondta a 9to5Machez eljuttatott üzenetben:

Azért vettünk fel titeket, mert ti vagytok a legjobbak a világon. Tudjátok hogyan kell kiszolgálni a vevőket. Maratont kell futni, aminek nem most lesz vége. Rendben? Jönnek az ünnepek, jön a kínai újév, azután pedig egy új órát mutatunk be tavasszal. Szóval csak annyit akartam mondani, hogy álljatok meg egy pillanatra, vegyetek levegőt. Gondoljatok arra, hogy minden ügyfél, akivel kapcsolatba kerültök – és tudom, hogy ezt tudjátok, de nagyon elfoglaltak vagytok – szóval hogyan tudjátok elérni, hogy minden ügyfél úgy távozzon, hogy jobban érzi magát mint amikor belépett a boltba, tele pozitív érzésekkel.

Az Apple kommunikációjában már a bejelentés pillanatától 2015 eleje volt megjelölve hivatalos dátumként. Konkrétumot sem akkor, sem azóta nem mondtak. Korábban is szóltak már hírek arról, hogy az Apple szerencsés lenne, ha Valentin-napra el tudná kezdeni árulni az órát, de erre bizonyos szakértők kevés esélyt láttak. Ahrendts  felsorolásban mindenesetre a kínai holdújév (2015. február 19.) utánra tette a megjelenést.

Hogy Angela Ahrendts pontosan mire gondolt, amikor tavaszt jelölte meg az Apple Watch értékesítéseinek megkezdésére, továbbra sem tudjuk. Ha naptári tavaszt nézzük, az március 1-jén indul, és május 31-ig tart. Ha a csillagászati tavaszt vesszük – bár gyanítom Angela azért az egyszerűbb verzióval számolt – nagyjából március 21. és június 21. közti időszakról beszélhetünk. Én a 2015 elejét egyébként az első negyedévnek fordítottam le magamnak, tehát egy márciusi megjelenési dátum még teljesen belefér a képbe. Sőt, igazából én nem is számítottam március előtti rajtra, ha az Apple ilyen ködösen jelöl meg egy időpontot (mint pl. „ősz”, „második negyedév”), az általában az adott időszak végét jelenti.

Kép forrása: NBC News.
Kép forrása: NBC News.

Különböző hírek szerint az Apple vezetősége egyébként gőzerővel dolgozik már azon, hogyan kell átalakítani az üzleteket, hogy a vásárlók megfelelő környezetben és módon tudják kipróbálni majd az Apple Watch jelentette új termékkategóriát. Múlt hónapban Tim Cook egy megbeszélésen azt mondta, külön oktatásban részesülnek majd az Apple Store-ok értékesítői, hogy segíteni tudjanak a potenciális vásárlóknak felpróbálni a különböző modelleket, illetve például megmutatni a szíjcserét.

Szakértők szerint azért is érdekes lehet az Apple Watch kihelyezése a boltokban, mert például teljesen más lopásgátló rendszereket igényel az óra, mint a korábbi termékek. Az iPhone-okat és iPadeket ugye mindenféle kábeles megoldással oda lehet rögzíteni a pultokhoz, de az Apple Watch esetében ez nem megoldás: gondoljunk csak arra, hogy az órán nincs olyan szabad felület, ahová a lopásgátló ragasztható, illetve ez meggátolná a termék felvételét és kipróbálását is. Márpedig, ha igazak a hírek, és az aranyból készült Edition modellek ára akár 5000 dollár is lehet, mindenképp megoldást kell találni a problémára.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Ars Techinca.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!