imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Távsegítség natív megoldással? Jöhet!


Az Üzenetek (Messages) alkalmazás Maces változata pontosan úgy működik, mint az iPhone-os vagy iPades verziója, ergó lehetővé teszi, hogy írásban kommunikálj bárkivel. De a Maces appnak van egy másik extrája is, ez pedig a képernyő megosztás felhasználók közt.

A funkció használatával megoszthatod a saját képernyőd videó és hang kíséretében másokkal vagy megtekintheted másik kijelzőjét, sőt átvehetitek az irányítást is egymás számítógépe felett, természetesen külön-külön.

Képernyő megosztása másik Mac-felhasználóval

  • Válaszd ki a meglévő beszélgetéseteket vagy indíts egy újat – a funkció csak 2 ember közti beszélgetésben érhető el
  • Kattints a jobb felső sarokban található “Részletek gombra”
  • És kattints a Képernyőmegosztás gombra
  • Majd válaszd a Képernyő megosztása opciót

A képernyő megosztás leállításához a menüsoron kattints a megosztás ikonjára és válaszd a Képernyőmegosztás befejezése opciót – vagy akár szüneteltetheted is a dolgot.

Képernyő vezérlése másik Mac-felhasználó számítógépén

Itt most nem érvényesül a mindent a szemnek, semmit a kéznek elv, hiszen a megtekintés mellett akár vezérlésre is adódik lehetőséged.

Ehhez:

  • Meg kell hívnod ismerősöd képernyője megosztásához
  • Miután elfogadta a meghívást, a menüsoron kattintson a a Képernyőmegosztás gomb gombra, majd válassza „A képernyőm vezérlésének engedélyezése [név] számára” lehetőséget, és jelölje be azt.

Ha vissza szeretné venni a képernyő vezérlését, de a megtekintést továbbra is engedélyezné, akkor a menüsoron kattintson a a Képernyőmegosztás gomb gombra, majd válassza „A képernyőm vezérlésének engedélyezése [név] számára” lehetőséget, és kapcsolja ki ezt az opciót.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!