imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Taylor Swift exkluzív film az Apple Musicon


Ahogyan az várható volt, Taylor Swift 1989 World Tour dokumentumfilmje már elérhető, kizárólag az Apple Musicon.

Az Apple Music indulásakor Taylor Swift és az Apple kapcsolata nem alakult túl fényesen, de azóta a két fél jóban lett, olyannyira, hogy Swift kizárólag az Apple Music előfizetőknek tette elérhetővé legújabb koncertfilmjét.

Az 1989 World Tour filmet azoknak is érdemes megnézni, akik nem annyira kedvelik Taylor Swift zenéjét, mert mindig érdekes bepillantani a kulisszák mögé, ha egy olyan híres előadóról van szó mint például Taylor Swift. Elképesztően sok energia van egy-egy koncertben, és ezeket most szinte az első sorból láthatjuk. A koncerten 76000 rajongó vett részt ami önmagában elég brutális szám, de a koncert mellett persze bepillantást nyerhetünk az énekes életébe is. Rengeteg színpad mögötti jelenetet láthatunk, interjúkat, valamint az egész csapat munkájába is betekintést nyerhetünk.

A rendező Jonas Akerlund volt, és a filmben további sztárok is feltűnnek, mint például Mick Jagger, Justin Timberlake, Lorde, The Weeknd, Alison Krauss, Mary J Blige, Selena Gomez, John Legend, Fetty Wap, Steven Tyler és sokan mások. Vendégek is beszélnek a filmben, Julia Roberts és Chris Rock mellett, Ellen DeGeneres, Serena Williams, Lena Dunham, Kendall Jenner és az amerikai női focicsapata is, megszólalnak.

tayloritunes

Ahogy az a fenti képen is látható, Taylor Swift teljesen átvette az uralmat az Apple Music nyitóoldalán. Az “Új” fülre kattintva a felső három banneren is, és alatta is Taylor Swift található. Az Apple már korábban is csinált hasonlót, például a Coldplay új albumának megjelenésekor, de ilyen mértékben még nem szabták át az oldalt egyetlen előadó kedvéért.

Nem sokkal az Apple Music elindulása előtt világméretű botrány robbant ki az interneten illetve a zeneiparban: Taylor Swift nyílt levélben ismertette a véleményét a cupertinói céggel a kiadóknak és jogtulajdonosoknak az ingyenes próbaidőszakban fizetendő összegekkel kapcsolatban. Az Apple-től teljesen szokatlan módon Eddy Cue szinte hihetetlen gyorsasággal válaszolt a felmerülő kérdésekre, és gyorsan jelezte, hogy a cég meghallotta és megértette az előadók panaszait. Sőt, nem csak sajnálkozást nyújtanak az ügyben, hanem az ingyenes próbaidőszak alatt is fizetnek a kiadóknak a lejátszásokért. Swift is fellelkesült és megkönnyebbült a hír hallatán, a felhasználók pedig boldogan streamelhették – a hasonló szolgáltatások közül elsőként – az Apple Musicon az 1989-et.

A Taylor Swift koncertfilm minden Apple Music előfizető számára megnézhető. Linket nem is teszünk ide, ha megnyitjátok az Apple Musicot, azonnal meg fogjátok találni a filmet. Nem tudjuk megítélni, hogy mennyire népszerű az olvasóink közt Taylor Swift, de azt tudjuk, hogy külföldön igencsak rápörögtek a videóra, ugyanis nem sokkal a megjelenés után egy időre szinte teljesen meghalt az Apple Music a nagy terhelés miatt. Mostanra természetesen gond nélkül streamelhető a film.

Apple Care akció

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!