imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

iCloud naptár spam

Te is spameket kapsz az iCloud naptárakban? Itt van még egy megoldás!


Korábban már írtunk a problémáról, akkor mutattunk is egy megoldási javaslatot. Most itt van még egy, ami talán még az előzőnél is hatékonyabb.

Elég sok Apple-felhasználó jelezte, hogy sorra kapja a fals meghívókat a Calendarban. A probléma trükkös, hiszen szemben a kéretlen emailekkel, amiket jól lehet szűrni, erre még nincs hivatalos megoldás. A rossz hír, hogy továbbra sincs. A jó hír viszont az, hogy találtak egy hatékonyabb módszert az eltávolításukra.

Az alap probléma az, hogy a meghívókra muszáj reagálni vagy elfogadással, vagy elutasítással. A kézenfekvő elutasítás viszont nem a legjobb ötlet, hiszen egyrészt semmi nem garantálja, hogy nem kapunk majd több üzenetet. Másrészt, mivel a küldő is kap értesítést az esemény sorsáról, gyakorlatilag visszajelzünk a spammereknek, hogy valóban használt fiókot találtak be, amivel tulajdonképpen egy jó kövér célkeresztet rajzolunk a homlokunkra.

iCloud naptár spam

Ezt elkerülendő leírtunk egy megoldást, amivel a kéretlen meghívókat egy erre a célre kialakított spam naptárba helyezhetjük át, amit törölve elkerüljük a bajt. Ez szép és jó, viszont vagy minden egyes meghívó esetében újra neki kell futni a műveletnek, vagy várunk amíg felhalmozódik egy tisztességes adag, de akkor meg napokig nézegethetjük a kínai, vagy orosz kollégák kedves invitálásait.

Egy kis trükközéssel viszont javíthatunk a hatékonyságon mindaddig, míg az Apple össze nem szedi magát, és elő nem rukkol egy hivatalos megoldással. A módszer arra alapoz, hogy az emaileket sokkal könnyebb törölni, vagy szűrni, mint a direkt naptáreseményeket. Tehát lényegében a nagyobb bajt egy kisebbe konvertáljuk át.

  • Első lépésnek nyissuk meg az iCloud.com-ot, majd jelentkezzünk be az érintett fiók Apple ID-jával, és az ehhez tartozó jelszóval.
  • A kezdőlapon kattintsunk a Naptár elemre.
iCloud naptár spam fix
  • Itt a bal alsó sarokban nyomjunk a fogaskerék ikonra, és a felugró menüből válasszuk a beállítások opciót
iCloud naptár spam fix
  • Navigáljunk a Speciális fülre, ahol a Meghívások alponton belül változtassuk az alkalmazások fogadásának módját az Alkalmazáson belüli értesítésekről a Küldés e-mailben lehetőségre.
iCloud naptár spam fix
  • Ezután katt a Mentésre, és meg is volnánk.

Innentől kezdve minden meghívó egyből az emailfiókodba fog érkezni ahelyett, hogy közvetlenül a Naptárban landolna. Ezután sokkal könnyebben törölheted a nem kívánt eseményeket, de kis bütyköléssel akár még egy szűrőt is lehet rá tenni. Ez utóbbi esetben figyelj arra, nehogy véletlenül a valódi meghívókat is elkülönítsd.

Forrás: iMore.com

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!