imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Te mennyit költesz appokra egy évben?


Az Egyesült Államokban egy átlagos iPhone felhasználó közel 80 dollárt. Ez hatalmas növekedést jelent a tavalyi számokhoz képest, aminek meg vannak a maga okai. Nézzük, mik ezek!

A Sensor Tower friss jelentése szerint 2018-ban egy átlagos iPhone felhasználó az Egyesült Államokban 79 dollárt költött el alkalmazásokra. Ez durván 20 ezer forintot jelent, ami az 1 dolláros appok korában nem kevés pénz. Egész konkrétan ugyebár majd’ 80 ilyen 1 dolcsis appot jelent fejenként, beleértve a 12 és 78 éves iPhone tulajok statisztikáit is, akik feltehetően csak lefelé kerekítik az átlagot.

Kontextus nélkül könnyen gondolhatjuk, hogy egész egyszerűen az a helyzet, hogy az Egyesült Államokban ekkora a jólét, van annyi felesleg a háztartásokban, hogy beleférjen havi 1 500 forintnyi dollár appokra. Ami egyfelől nyilván igaz is. Másfelől viszont azt is kimutatta a Sensor Tower, hogy ez a 80 dollár 36%-os emelkedést jelent a 2017-es 58 dollárhoz képest. Ez pedig elég nagy növekedés ahhoz, hogy más okokat is feltételezzünk a háttérben.

Ilyen lehet, hogy egyre több az előfizetéses szolgáltatás. Márpedig ahogy azt korábbi kutatások kimutatták, a felhasználók nagyon alulbecsülik a költéseiket ebben a rendszerben. Egy összegben sokkal kevésbé hajlandóak kiadni annyit, mint amennyit amúgy elköltenek havi bontásban. Ezt pedig tudja az Apple és tudják a fejlesztők is. Nem véletlen, hogy maga az Apple buzdította nem olyan régen az alkalmazáskészítőket arra, hogy használjanak előfizetéses rendszert.

Ráadásul, ahogy arról korábban beszámoltunk, az előfizetések egyben teret adnak a különböző trükközésekre is. Noha az Apple – főleg az utóbbi időben – igen erősen fellép ezek ellen, valamennyit egész biztosan ezek is nyomtak a latba a 36%-os emelkedésnél.

Ez már csak azért is különösen szép, mert amikor mi megkérdeztünk titeket, hogy melyik fizetési formát részesítitek előnyben, akkor 85%-ban azt a választ adtátok, hogy az egszeri kifizetést. Ez persze nyilván nem reprezentatív felmérés volt, de sejthető berlőle egy ellentét a fejlesztők (és az Apple), illetve a felhasználók érdekei közt.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy amíg az Apple etikus keretek közt tartatja az előfizetéseket – mint ahogy teszi is -, addig hadd éljenek a lehetőséggel a fejlesztők, hiszen többségük rengeteg munkával, valóban értéket teremtenek.

Forrás: TechCrunch

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!