imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Te mennyit költesz appokra egy évben?


Az Egyesült Államokban egy átlagos iPhone felhasználó közel 80 dollárt. Ez hatalmas növekedést jelent a tavalyi számokhoz képest, aminek meg vannak a maga okai. Nézzük, mik ezek!

A Sensor Tower friss jelentése szerint 2018-ban egy átlagos iPhone felhasználó az Egyesült Államokban 79 dollárt költött el alkalmazásokra. Ez durván 20 ezer forintot jelent, ami az 1 dolláros appok korában nem kevés pénz. Egész konkrétan ugyebár majd’ 80 ilyen 1 dolcsis appot jelent fejenként, beleértve a 12 és 78 éves iPhone tulajok statisztikáit is, akik feltehetően csak lefelé kerekítik az átlagot.

Kontextus nélkül könnyen gondolhatjuk, hogy egész egyszerűen az a helyzet, hogy az Egyesült Államokban ekkora a jólét, van annyi felesleg a háztartásokban, hogy beleférjen havi 1 500 forintnyi dollár appokra. Ami egyfelől nyilván igaz is. Másfelől viszont azt is kimutatta a Sensor Tower, hogy ez a 80 dollár 36%-os emelkedést jelent a 2017-es 58 dollárhoz képest. Ez pedig elég nagy növekedés ahhoz, hogy más okokat is feltételezzünk a háttérben.

Ilyen lehet, hogy egyre több az előfizetéses szolgáltatás. Márpedig ahogy azt korábbi kutatások kimutatták, a felhasználók nagyon alulbecsülik a költéseiket ebben a rendszerben. Egy összegben sokkal kevésbé hajlandóak kiadni annyit, mint amennyit amúgy elköltenek havi bontásban. Ezt pedig tudja az Apple és tudják a fejlesztők is. Nem véletlen, hogy maga az Apple buzdította nem olyan régen az alkalmazáskészítőket arra, hogy használjanak előfizetéses rendszert.

Ráadásul, ahogy arról korábban beszámoltunk, az előfizetések egyben teret adnak a különböző trükközésekre is. Noha az Apple – főleg az utóbbi időben – igen erősen fellép ezek ellen, valamennyit egész biztosan ezek is nyomtak a latba a 36%-os emelkedésnél.

Ez már csak azért is különösen szép, mert amikor mi megkérdeztünk titeket, hogy melyik fizetési formát részesítitek előnyben, akkor 85%-ban azt a választ adtátok, hogy az egszeri kifizetést. Ez persze nyilván nem reprezentatív felmérés volt, de sejthető berlőle egy ellentét a fejlesztők (és az Apple), illetve a felhasználók érdekei közt.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy amíg az Apple etikus keretek közt tartatja az előfizetéseket – mint ahogy teszi is -, addig hadd éljenek a lehetőséggel a fejlesztők, hiszen többségük rengeteg munkával, valóban értéket teremtenek.

Forrás: TechCrunch

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!