imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Te vagy a telefonod legnagyobb ellensége!


Egy friss kutatás szerint nagyobb eséllyel hagyjuk el otthon mobiltelefonunk, minthogy az utcán rablók vagy zsebesek áldozata lennénk.

A Prey multiplatform alkalmazásokra fejleszt lopás-elleni megoldásokat lapotokhoz, tabletekhez és mobiltelefonokhoz, és már több mint 8 millióan használják világszerte. A vállalat 10 éve aktív a lopás- és eszközvédelem szakmában, ezért most egy nagyobb kutatást végeztek.

A felhasználóik beszámolói alapján kiválasztottak 829 megfelelően részletezett konkrét lopásos vagy elvesztéses esetet, amik alapján mintákat állpítottak meg, és összességében egy elég érdekes és figyelemfelkeltő dokumentumot raktak össze.

A mintából összesen 6 féle esetet azonosítottak, amik egyértelműen megállapíthatóak: elvesztés, lopás, rablás, betörés, autófeltörés, irodai rablás. Hogy kicsit előre szaladjunk, a Prey legnagyobb felfedezése a kutatás készítése alapján lényegretörő:

az emberek a legtöbbször egyszerűen elhagyják készülékeiket.

A kutatás szerint inkább mi vagyunk magunk ellenségei, mint bárki más. Az esetek 69,12%-ában volt a felhasználó a hibás, és “mindössze” 30,88%-ban a tolvaj. Otthon legyen meg a megszokott helye, főleg akkor, ha vendégeket fogadunk. De mindig figyeljünk az utcán, a közlekedésben, az iskolában vagy épp az irodában is. Ne essünk a kényelmi csapdába: azokon a helyeken, ahol komfortosan érezzük magunkat, hajlamosabbak vagyunk nem odafigyelni, ezért itt éri a legtöbb embert a baj. Még akkor is, a jogosan gondoljuk: itthon a világ többi részéhez képest az utcán is rend van.

A Prey részletezte is, hogy a különböző események hol történnek meg velünk a legnagyobb valószínűséggel. Ha az elhagyásról van szó, leginkább az otthonunk a ludas, de egyértelműnek tűnik a többi helyszín is:

A lopások esetében az első két helyen található tömegközlekedés és utca még érthető is, de az iskola és az iroda már annál szomorúbb:

A rablások esetében kissé más a helyzet. A betöréses és az utcai rablások kicsivel több mint az esetek felét adták ki:

Persze egy ilyen komoly és fontos témában is meg lehet találni az viccesebb vagy épp felháborító történeteket. A Prey munkatársai az alábbi sztorikat emelték ki:

  • egy részeg felhasználó a fagyasztóban hagyta a mobilját egy átmulatott este végén (lol)
  • egy korábbi alkalmazott eljátszotta a halálát és lelépett a céges laptoppal (azigen!)
  • egy gimnáziumi diák lenyúlta a tanárja mobilját (itt kíváncsi lennék a folytatásra…)
  • egy dühös barát átdobta a kerítésen a felhasználó mobilját. (kertipartin telefonokat eltenni!)

A tanulságot vonja le mindenki saját magának, azonban tényleg fontos hangsúlyoznunk: vigyázzatok a készülékeitekre, mert egy elhagyás ellen még a biztosítás sem véd! Korábban nem ismertük a Prey appot, mi most kipróbáljuk, és ha tényleg jobb mint a Find my iPhone, be fogjuk nektek is mutatni!

Hagytad már el a telefonod? Mit éreztél utána?

Forrás: Pray blog

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!