imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A tech vállalatok vezetői az igazi popsztárok


Közülük is az eggyik legnagyobb legenda, Steve Jobs imázsát öltötte magára Justin Timberlake legújabb videoklipjében. Az amerikai énekes és színész Filthy című száma a jelenkor és a jövő legbefolyásosabb sztárjairól szól, akik történetesen a világ legnagyobb tech cégek élén állnak.

Sportcipő, körlencsés szemüveg és garbó. Kire gondoltam? Szerintem mindenki eltalálta, hogy az Apple társalapítójára, egykori CEO-jára, Steve Jobs-ra. Megjelenése mára ikonikussá vált, szinte összetéveszthetetlen, csakúgy, ahogy a legnagyobb popsztároké.

A különbség pedig csupán annyi, hogy az előadók többnyire ezeknek az embereknek is köszönhetik világra szóló sikerüket, hiszen a műholdak és az internet széleskörű elterjedése nagyban hozzájárult a popkultúra és az ikonok felbukkanásához.

Mára pedig olyan mértékű teret nyert a hétköznapi emberek életében is a számítástechnika, hogy nagyobb hatást gyakorolnak ránk a színfalak mögött tevékenykedő mérnökök és dizájnerek, mint azok akik a szórakoztató iparban tevékenykednek.

Körülbelül ezzel a körítéssel tudnám jellemezni Justin Timberlake Filthy című számának alapját. A videót nézve pedig még inkább az az érzése támad az embernek, hogy valóban a Steve Jobs-hoz hasonló karakterek lesznek a jövő popsztárjai.

A képsorok 2028-ban játszódnak Malajziában, a Pán-Ázsiai Deep Learning Konferencián, ahol a Steve Jobs küllemjegyekkel felszerelkezett Justin Timberlake, egy mesterséges intelligencia robotot mutat be, amely gyakorlatilag tökéletesen lemásolja az emberek cselekedeteit és mozgásdinamikáját.

Az egész körítése egy óriási show, a CEO táncol, csillogó szemek, popkultúra. Nos nem is áll ez annyira távol a tech-től. Bár az Apple alkalmazottai egyelőre nem villogtatták meg táncstílusukat, mégis legendás alakokká váltak. Gondoljunk csak Jony Ive-ra vagy Craig Federighire, aka Hair Force One.

Az sem példátlan, hogy dáridó hangulat alakuljon ki egy-egy termékbemutatás kapcsán. Steve Ballmer, a Microsoft korábbi CEO-ja például karrierjének csúcsán nem spórolt a kevésbé látványos, de annál inkább provokatív show elemekkel.

Még maga Bill Gates is hajlamos volt részt venni olykor a bulihangulatban. Bár nyilván nem elvárás egy cégvezetőtől, hogy kifinomult mozgás legyen, de azért nálam a két videót összehasonlítva még mindig Timberlake viszi a prímet.

Forrás: Business Insider

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!