imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tedd a várost a hátteredre!


Az évek során számtalan háttérképes tippet osztottunk meg veletek, most itt egy igazán különleges, melyet saját tartózkodási helyedhez szabhatsz.

Mindenki más stílust kedvel. Van, aki az Apple saját képeire és van, aki az azok által ihletettekre esküszik. Egyesek a sötétebb témákat, mások a világosokat kedvelik. A következő megoldás inkább a minimalizmus kedvelői számára kedvez.

Az Alvar Carto csapata eredetileg egyedi faliképeket és posztereket készít a világ bármely pontjának térképes másával. Ezt az ötletet ültették át most egy online generátorba.

Az Alvar Carto háttérkép generátorával akár random, akár pedig célzottan is választhatsz térkép részletet, melyből kialakíthatod háttérképed. Sajnos a szolgáltatás nem Apple vagy Google Maps alapú, OpenStreetMapset használ a megjelenítéshez, így megeshet, hogy kisebb települések keresésekor nehézségekbe ütközhetsz.

Ahhoz, hogy legeneráld a háttérképed:

  • Keresd fel a weboldalt
  • Használd a Map location mezőt települések kereséséhez vagy nyomogasd a Random gombot, amíg szimpatikus helyet nem dob a gép
  • A telefon képe fölé húzva az egeret meg tudod fogni a térképet és a kívánt pozícióba vonszolni, ahogy a legjobban tetszik
  • Négy szín opció közül választhatsz: fekete, sötétszürke, világosszürke és terrakotta
  • Valamint választhatsz felbontást is a legújabb iPhone-októl egészen iPhone 5-ig visszamelőleg

Ha beállítottál mindent, akkor alul a kék Generate gombra kattintva már készül is az új háttérképed, amit már csak elmentened és továbbítanod kell készülékedre.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!