imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Téged felvennének az Apple-höz?


Érthető módon rengetegen szeretnének a világ egyik legsikeresebb vállalatánál dolgozni. Éppen ezért aránylag nehéz átjutni az állásinterjún. Nézzük milyen kérdésekre kell jól válaszolni egy Apple-ös melóhoz.

Legendák keringenek arról, hogy a nagy tech cégeknél milyen különös, vicces vagy értelmetlen kérdésekkel szokás megnehezíteni az amúgy is izguló jelentkezők dolgát. Most olyan emberek osztottak meg pár kérdést a Glassdoor-on, akiknek volt szerencséjük részt venni egy Apple-ös állásinterjún. A kérdések nagy része egyébként teljesen szokványos, amilyenekkel biztosan mindenki találkozott már az, aki volt valaha állásinterjún. Viszont akad pár olyan is, amitől én biztosan lefordultam volna a székről.

Man being interrogated.

 

Íme a gyűjtés:

 1. Kivel szeretnél leginkább kávézni egyet, és miért?
 2. Ki a példaképed, és miért?
 3. Kreatív vagy? Milyen kreatív dologra tudsz gondolni?
 4. Hogyan jellemeznéd magad?
 5. Adott három doboz. Az egyikben csak almák vannak, a másikban csak narancsok, és a harmadikban pedig vegyesen mindkét fajta gyümölcs. A dobozok rosszul lettek felcímkézve, emiatt nem lehet tudni, melyikben mi van. Nyisd ki az egyik dobozt, és anélkül, hogy belenéznél, vegyél ki egy gyümölcsöt. Miután ránéztél a kezedben lévő gyümölcsre, hogyan tudnád azonnal helyesen felcímkézni az összes dobozt?
 6. Mit mondanál egy olyan ügyfélnek, aki az mondja, nem szereti az Apple-t?
 7. Mesélj el egy történetet, amikor olyasmit kaptál, amit szerinted nem érdemeltél meg.
 8. Mi a legkínosabb dal a telefonodon?
 9. Van két tojásod és ki akarod találni, hogy melyik a legmagasabb emelet amiről még ledobhatod, anélkül hogy eltörnének. Hogyan tennéd ezt meg, mi szerinted a legjobb megoldás?
 10. Mondj egy olyan pillanatot az életedből, ami meghatározó volt számodra, választásodat indokold.
 11. Mi a legnagyobb gyengéd, és miért?
 12. Adott egy üveg tele normális és cinkelt (csaló) érmékkel vegyesen. Kiveszel egyet, majd három feldobás után fej, fej, írás eredmények jönnek ki. Mennyi az esélye annak, hogy normális, és mennyi annak, hogy cinkelt érmét vettél ki?
 13. Nevezz meg egy embert, akire rá mernéd bízni az életed.
 14. Mit mondanál most a jövőbeli és a múltbeli énjeidnek?
 15. Ki a kedvenc vezetőd? (És miért pont Steve Jobs? – a szerk.)
 16. Van 100 pénzérméd, amik egy asztalon hevernek, mindegyiknek van fej és írás oldala is. Közülük 10 néz fejjel, míg 90 írással fölfelé. Nem érzed, látod, illetve semmilyen egyéb módon nem tudsz meggyőződni róla, hogy melyiknek melyik oldala néz felfelé. Válogasd szét az érméket két kupacra úgy, hogy mindkét halmazban ugyanannyi legyen fejjel felfelé.
 17. Mennyi gyerek születik naponta?
 18. Okos vagy?
 19. Tégy egy pohár vizet egy bakelitlejátszóra. Elkezded folyamatosan növelni a forgási sebességet. Mi fog történni először? Lecsúszik a pohár, felborul a pohár, vagy kiloccsan a víz?
 20. Mit szeretnél csinálni 5 év múlva?
 21. Hogyan tesztelnél egy kenyérpirítót?
 22. Ha a levegőben kellene lebegtetned egy iPhone-t, hogyan tennéd?
 23. Mesélj egy el egy történetet arról, amikor rossz tanácsot adtál valakinek. Mik voltak a következmények? Mit tanultál a dologból?
jobs

Megvallom őszintén, rajtam a 5, a 12 és 16-os kérdések igencsak kifogtak volna. Ha esetleg te rájöttél a válaszra, kíváncsian várjuk, mire jutottál. Hátha olvasnak minket az Apple-től is, és felajánlanak egy tuti állást…

Forrás: Telegraph

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!