imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Tégy egy utolsó jót az iPhone-oddal!


Az Apple legújabb reklámja a nosztalgiát is előveszi, és a környezettudatos életre nevel. Mutatjuk, itthon ez hogyan megvalósítható!

Minden okostelefon életében eljön az a korszak, amikor tulajdonosa úgy dönt, egy másikra cseréli. Ez persze történhet akkor is, amikor épp a polcokra kerül a legújabb modell, de a legtöbb ember azért tovább nyúz egy-egy készüléket (egy mostani iPhone szerintünk a következő 3-5 évben vígan kiszolgál majd).

Az Apple legújabb reklámvideója azoknak szól, akik épp a csere mellett döntöttek. Az Apple Trade In programot hirdeti, vagyis azt a lehetőséget, hogy az új készülék vásárlásakor leadhatod a régit, ami beszámításra kerül. Egyperces hangulatvideó a megfelelő zenei aláfestéssel:

Az üzenet egyszerű, és mindannyiunkban elindíthat valamit: annyi szép percet okozott neked az iPhone-od, annyi pillanatot örökített meg. Most engedd meg, hogy ezt másnak is tegye. Ha a készüléked még megfelelő állapotban van és nem túl öreg modell, akkor az Apple felújítja, és ilyen állapotban adja el olcsóbban másoknak, akik szintén sok élmény élhetnek át vele.

Ha pedig már nem alkalmas erre, akkor az Apple (pontosabban Daisy) szétszedi alkatrészeire, és újrahasznosítva kerülhet be alapanyagként az új modellekbe. Kifejezetten pozitív üzenet, és jó lenne, ha a jövőben még ennél is tovább menne az Apple és a többi tech vállalat is a zöld vonalon.

És itthon?

Persze joggal tehetjük fel a kérdést: ez itthon is működik? Az Apple hivatalos Trade In programja Magyaroszágon nem elérhető. Pont ezért találták ki a srácok az iSTYLE-ban a BYEback programot, amiben szinte minden készüléket beszámítanak.

Érdemes megnézned, hogy mennyit is érhet a mostani telefonod, mert még egy használt iPhone 4-nek is van minimális beszámítási értéke! Ráadásul nem kizárólag az Apple készülékekre specializálták a programot, más gyártók készülékeit is beszámítanak! Ez egy nagyon jó és egyedi akció, és ki tudja meddig fut még, így tényleg minden telefoncserét fontolgatónak ajánljuk, hogy repüljön rá a kalkulátorra!

Ha pedig teljesen elértéktelenedett már a régi, mert például összetört, akkor se dobd ki a kukába! Sajnos nem mindenki tudja, de az összes magyarországi műszaki kereskedő köteles átvenni az ilyen veszélyes hulladékot, amit nem szeretnénk, hogy a kommuniális hulladék mellé kerüljön. Ezzel is tehetsz egy minimális lépést a fenntarthatóbb élet irányába!

Ha pedig tényleg szeretnél valami jót tenni ezen felül is, annak számos módja van. Ebből az egyik, amit talán még nem ismersz, hogy beteg embereknek és gyerekeknek tudsz segíteni akár kisösszegű adományokkal is a Tégy Jót! honlapján. (Ez csak egy személyes ajánlás, semmilyen üzleti célja nincs, nincs kapcsolatunk a szervezettel. Ha te máshol szoktál segíteni, nyugodtan linkeld a hozzászólások között.)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!