imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tegyük hatékonyabbá a Spotlightot iOS-en


A Spotlight az Apple egyik csodafegyvere: egy mindig kéznél levő, jól optimalizálható, gyors kereső. Azonban ha túl sok minden közt kell keresnie, sok lesz az irreleváns találat. Megmutatjuk, hogyan teheted hatékonyabbá a keresést iOS-en.

Legtöbb esetben kismillió dolgot tárolunk eszközeinken, amik közt elég nehéz lenne kiigazodni, hát még fejben tartani a pontos helyet, tartalmat és a többit. Ennek megoldására találták ki a keresőket, amelyek közül a Spotilight kétségtelenül az egyik legjobb megoldás a piacon.

Az egyetlen gond vele, hogy alapesetben tényleg mindenhol keres a YouTube előzményektől kezdve, a lehetetlen dokumentumokon át, egészen a legbugyutább alkalmazás adataiig. Márpedig a sikeres, hatékony Spotlight használat kulcsa az irreleváns találatok megszüntetése lenne, miközben minden más, tényleg szükséges találat megmarad.

Szerencsére iOS-en nagyon egyszerű a dolgunk ha optimalizálni szeretnénk a Spotlight találatait. Csak látogassunk el a Beállítások Siri & Search menüpontjához, görgessünk le és nyitogassuk meg egyesével az alkalmazásokhoz tartozó almenüt. Igen sajnos, ezt csak ilyen manuális módszerrel lehet megoldani, cserébe egyszer kell túl lenni rajta és lényegesen hasznosabb lesz a Spotlight.

Amelyik alkalmazás adatait nem szeretnénk látni a keresési találatok közt, ott egyszerűen csak kapcsoljuk ki a Search & Siri Suggestions csúszkát. Ahogy a neve is sejteti, ezzel a művelettel nem csak a Spotlightból, hanem a Siri javaslatai közül is eltüntetjük az adott appot, szóval ennek tudatában cselekedjünk.

Más dolgunk nincs csak élvezni, hogy végre tényleg csak az jelenik meg a keresési találatok között, amire kíváncsiak vagyunk.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!