imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A tehermentesítés és törlés közti különbség iOS-en


Az iOS 11 egyik funkciójának köszönhetően megtelt tárhely esetén engedélyt adhatunk a rendszernek arra, hogy a legkevésbé használt alkalmazásainkat parkoltassa, de ne törölje véglegesen. Nézzük mi a különbség a hagyományos törlés és az Offload között.

Korábban már foglalkoztunk vele, hogyan lehet beállítani a nem használt alkalmazások automatizált törlését. Ebben az esetben arról van szó, hogy amikor a rendszernek szabad helyre van szüksége, akkor egész egyszerűen törli azokat az alkalmazásokat, amiket már régóta nem használtunk. Ezeket akármikor újratelepíthetjük és onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

Ez azért lehetséges, mert ekkor csak az alkalmazás méretétől tehermentesül a rendszer, az alkalmazás által lokálisan felhalmozott adatoktól nem, így amikor visszatelepítjük azt, ezek azonnal rendelkezésre állnak. Ezt a módszert manuálisan is használhatjuk, ehhez lépjünk be a Beállítások > Általános > iPhone tárhely almenübe. Válasszunk ki egy tetszőleges alkalmazást. Itt két lehetőségünk van: Alkalmazás eltávolítása vagy Törlés.

Mi a különbség?

A pirossal jelzett törlés gomb ugyanazt a műveletet hajtja végre, mint amikor hosszan rányomunk valamely app ikonjára és rábökünk az x-re. Ekkor az alkalamzás és a hozzá tartozó összes adat is eltávolítása kerül a telefonról. Ezzel szemben az Alkalmazás eltávolítása opció nem törli az utóbbit, tehát ugyanazt csinálja, mint az automatizált törlési beállítás.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!