imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Teljes képernyős YouTube hack iPadhez


Feltűnt, hogyha iPaden a Safariban nyitsz meg egy YouTube videót, akkor azt nem tud teljes képernyős módban megjeleníteni? Ezen kívül egyéb szolgáltatások sem léteznek, mint a kép a képben funkció. De van megoldás!

Ha egy videót nézegetsz az iPhone-on vagy Macen, akkor a maximalizáló ikonra koppintva teljes méretben is megnézheted a videót. Ha ugyanezt teszed iPaden, akkor a videó csak a böngészőablakhoz képest maximalizálódik, nem tűnik el minden. Sőt, mivel a Safariban a YouTube nem a natív iOS nézegetőt használja, ezért a kép a képben mód sem opció. Azonban némi ügyeskedéssel, hackeléssel gond nélkül kiküszöbölhető az idegesítő és értelmetlen hiányosság.

Természetesen a YouTube beállításai közt nem is érdemes megoldást keresni, helyette viszont ott vannak a Bookmarkletek megoldásnak. Ha nem találkoztál volna még ilyesmivel korábban, akkor annyit érdemes tudnod róla, egy javascriptet tudnak lefuttatni, ami kvázi egy “mini” webes is alkalmazásnak tudható be. Ha a Maceden is Safarit használsz és szinkronizál a két eszközöd, akkor a gépen hozzáadott Bookmarkletek mindkét eszközödön elérhetőek lesznek.

Bookmarkletek hozzáadás Safarihoz

A művelet nagyon egyszerű. Bookmarkleteket úgy hozhatunk létre, hogy készítünk egy könyvjelzőt egy tetszőleges oldalról, majd utólag az ahhoz tartozó címsort kitöröljük és a helyére beillesztünk egy tetszőleges scriptet, ami később bookmarkletként fog viselkedni. Ahhoz, hogy a YouTube-ot teljes képernyős módban tudjuk használni Safari alatt is, a következő lépéseket kell megtennünk:

  1. Nyisd meg a Safarit és navigálj egy tetszőleges oldalra
  2. Koppints alul a felfelé mutató nyílra, majd mentsd el az oldalt a könyvtáradba
  3. Másold ki ezt a scriptet: javascript:document.querySelector(“video”).webkitEnterFullScreen ();
  4. Nyomj felül a könyvjelző ikonra és keresd ki az előbb elmentett elemet
  5. Koppints a Szerkesztés opcióra
  6. Másold be a scriptet, nevezd át és mentsd el

Érdemes egy külön mappába vagy a Kedvencekbe menteni ezt a scripteket, hogy a lehető legkevesebb kattintással el tudd érni őket később.

Arra is lehetőségünk van, hogy a jól ismert PiP, azaz kép a képben módot ugyanezzel a trükkel egy koppintással el tudjuk érni. Ehhez az előbb már bemutatott metódust követve a javascript:document.querySelector(“video”).webkitSetPresentationMode(“picture-in-picture”); kódra lesz szükséged. A dologban az a nagyszerű, hogy asztali böngészőből is működik. Ilyen módon elhagyhatod a YouTube sajátos videólejátszóját az Apple natív megoldására.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!